Event

Impact: Konflikthantering

This event has passed

Impact: Konflikthantering
-- en utbildning i mångfald, ledarskap, projekt och fred

Datum och tid: 20:00 den 27/11 till 15:00 den 29/11, 2009
Plats: meddelas senare
Kostnad: Kostnadsfritt deltagande
Frågor: impact@se.cisv.org


CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Sweden's utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact: Konflikthantering är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) centrala kompetenser, B) mångfaldsmetodik, samt C) fördjupande utbildning.

CENTRALA KOMPETENSER
De centrala kompetenserna är ledarskap, konflikt och riskhantering, inkludering, mötesteknik, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, kulturmöten, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

TEMA
Utbildningens tema är Konflikthantering.

FÖRDJUPANDE UTBILDNINGAR
1) Konflikthantering  - en tematisk utbildning för dig som vill utveckla ditt ledarskap genom att lära dig mer om Konflikthantering.
2) Projektledare (Stab) på Village, Summer Camp, Youth Meeting, International People?s Project, Youth Meeting eller Seminar Camp, förberedande - en obligatorisk utbildning för dig som ska vara projektledare (stab) för ett internationellt läger nyår 2010/2011 eller våren 2011.
3) Deltagare, Youth Meeting, förberedande - en obligatorisk utbildning för dig som ska vara deltagare på ett Youth Meeting nyår 2010/2011 eller våren 2011.
4) Deltagare, International People?s Project, förberedande - en obligatorisk utbildning för dig som ska vara deltagare på ett International People?s Project nyår 2009/2010.
5) Ledare, Village/Summer Camp/Youth Meeting, förberedande - en obligatorisk utbildning för dig som ska vara ledare nyår 2010/2011 eller våren 2011.

PRAKTISKT
-- Ta med kläder för inom- och utomhus, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna.

-- Utbildningen är kostnadsfri, men om man är anmäld och inte dyker upp tillkommer en kostnad på 250 SEK.

-- Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

-- CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under Speciella önskemål, så fixar vi det tillsammans:
-    om ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
-    du har matrestriktioner,
-    du har begränsade kunskaper i svenska,
-    du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet (kursgården Mundekulla är inte anpassad för rullstol),
-    du har allergier, eller
-    du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till.

-- CISV Sweden tar ingen särskild hänsyn till kön vid fördelning av sovrum på våra utbildningar. Standarden är ca 4 bäddar per rum. Uppge under Speciella önskemål i din anmälan om du har önskemål gällande sovplats.

-- CISV Sweden dokumenterar en del av sin verksamhet och sina utbildningar i foto. Om du inte vill vara med på dessa bilder var god uppge detta i din anmälan under Speciella önskemål.

Praktisk information

Typ: Utbildning
Förening: CISV Sweden

Datum

Startdatum: 2009-11-27
Slutdatum: 2009-11-29

Plats

Plats: meddelas senare

Arrangör

Utbildningssamordnare Anna Edlund
E-postadress impact@se.cisv.org