Event

PreImpact

This event has passed

Målgruppen för detta Impact är  ledare för barnby, ledare och juniorledare på Interchange som åker på CISV internationella program över sommaren 2012. Mer detaljerad information om målgrupperna nedan. Observera att ledare för Summer Camp ska utbildas den 20/4.

Vi erbjuder också ett spår för nya medlemmar i CISV där vi kommer fördjupa oss i organisationen, ideologi, strukturen, juniorverksamheten, CISV aktiviteter etc. 

Datum och tid: 20:00 den 13/4 till 15:00 den 15/4, 2012

Plats: Högaberg i Gränna.

Kostnad: Kostnadsfritt deltagande

Frågor: impact@remove-this.se.cisv.org

Ansvariga lokalföreningar: Jönköping och Västerås.

Efter att man anmält sig så får man gärna gå med i följande Facebook grupp: www.facebook.com/groups/320044464723750/ 

CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Sweden's utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact: är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) centrala kompetenser, B) tema, samt C) fördjupande utbildning.

CENTRALA KOMPETENSER

De centrala kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, akttsanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

TEMA

Utbildningens tema är Ledarskap. 

MÅLGRUPP

1) Ledare och juniorledare som ska åka på Interchange 2012.

2) Ledare som ska åka på Barnby 2012.

3) Spår för nya medlemmar i CISV.

VÄGBESKRIVNING

6,5 km från Gränna, mot Tranås, ser du skyltning "LÄGERGÅRD 1 km" och "HÖGABERG 1 km". Om du kommer från Tranås ser du skyltarna ca 500 m efter Örserum.

Koordinater: 

Latitud N 58º 00.008' Longitud E 014º 33.815'

UPPHÄMTNING

Åker du inte bil så kan man ta sig till busshållplatsen Galjen så blir man upphämtad därifrån. Glöm inte att skriva vilken tid när du anmäler dig. Transporter är någonting som måste planeras och koordineras så du kan inte anmäla detta i sista minuten. Samma sak gäller transport till Galjen från lägergården. 

PRAKTISKT

- Ta med kläder för inom- och utomhus, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna.

- Utbildningen är kostnadsfri, men om man är anmäld och inte dyker upp tillkommer en kostnad på 250 SEK.

- Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

- CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under Speciella önskemål, så ordnar vi det tillsammans:

-    om ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,

-    du har matrestriktioner,

-    du har begränsade kunskaper i svenska,

-    du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet 

-    du har allergier, eller

-    du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till.

- CISV Sweden tar ingen särskild hänsyn till kön vid fördelning av sovrum på våra utbildningar. Standarden är ca 4 bäddar per rum. Uppge under Speciella önskemål i din anmälan om du har önskemål gällande sovplats.

- CISV Sweden dokumenterar en del av sin verksamhet och sina utbildningar i foto. Om du inte vill vara med på dessa bilder var god uppge detta i din anmälan under Speciella önskemål.

Deadline för anmälan är till den 6 april. Den 5 april är alltså sista dagen då man kan anmäla sig. Mycket hellre att ni anmäler er så tidigt som möjligt och komplettera er anmälan i efterhand än att vänta till sista minuten med att anmäla er.

Praktisk information

Typ: Utbildning
Förening: CISV Sweden

Datum

Startdatum: 2012-04-13
Slutdatum: 2012-04-15

Plats

Högaberg i Gränna.

Arrangör

Utbildningssamordnare Anna Edlund
E-postadress impact@se.cisv.org