Nyhetsarkiv

Värdfamilj i sommar över en helg, CISV Västerås arrangerar en barnby!

I sommar arrangerar CISV Västerås stor internationell barnby under fyra veckor och undrar om det finns några intresserade familjer i CISV Håbo som vill ta emot 2 eller 4 barn under en helg eller två.

I samband med att lägret startar och avslutas samt i mitten på lägret kommer barnen att bo i värdfamiljer och CISV Västerås behöver många värdfamiljer. Kan du vara värdfamilj?

Att vara värdfamilj brukar vara väldigt roligt och självklart ger det både barnen och värdfamiljen väldigt mycket. Det som krävs av en värdfamilj är att man står för mat, husrum samt skjuts till och från lägret. Man bestämmer sedan själv om man vill göra en utflykt med sina gäster.

Syftet med att barnbybarnen ska bo hos en svensk värdfamilj under en helg är att få en inblick i vår svenska kultur. Vad gör vi svenskar en vanlig sommardag? Badar, fiskar, spelar kubb, grillar eller tar en tur in till Stockholm eller en tur ut till en hästhage där hästarna har sommarlov? Köttbullar, Ahlgrens bilar och annan typisk svensk mat brukar barnen vara nyfikna på.

Som barnbydeltagare är det skoj att bo med en utländsk familj och som värdfamilj är det kul och givande att ha nyfikna och spralliga 11-åringar boende hos sig under en helg.

Kan din familj ta emot 2 eller 4 barn under en eller flera helger? Det gäller från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag.  Aktuella datum är:

  • 26/6 - 28/6
  • 10/7 - 12/7

Om du har frågor så kontakta Maria Andersson tel: 073-528 4939,e-mail: maria@remove-this.emsivab.se eller Moa Önell tel: 070-597 2843, e-mail: moa_onell@remove-this.hotmail.com