Event

PreImpact 20-22 maj

This event has passed

Målgruppen för detta Impact är Step Up-delegationer (deltagare och ledare) från lokalföreningarna Båstad-Bjäre, Göteborg, Helsingborg, Malmö-Lund, Mölndal och Östersund, samt Step Up-stab.

Datum och tid: 20 maj 20:00 - 22 maj 14:00
Plats: Steningegården utanför Halmstad
Frågor: impact@remove-this.se.cisv.org
Ansvariga lokalföreningar: CISV Halmstad och CISV Mölndal

Utbildningen finns som evenemang på Facebook:
https://www.facebook.com/events/531950670297893/

Tacka ja där när du har anmält dig och använd gärna forumet för att kommunicera om samåkning o dyl med övriga deltagare. Du kan också gå med i Facebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden" för att hitta personer som vill samåka till Impact.

Frågor till ansvarig för helgen ställs dock bäst via mail: impact@remove-this.se.cisv.org

Anmäl dig redan nu!
Längst ner på sidan finns en länk till anmälningssidan. Ha din referenskod/medlemskod tillgänglig för att kunna göra anmälan. OBS! Anmälan stänger 2 veckor innan lägrets start.


OM UTBILDNINGEN
CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Swedens utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) generella kompetenser, B) utbildningsområde, samt C) fördjupande utbildning i ditt CISV-program.

A) GENERELLA KOMPETENSER
De generella kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt- och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

B) UTBILDNINGSOMRÅDE
CISV Internationals utbildningsområde för 2016 är hållbar utveckling.

C) FÖRDJUPANDE UTBILDNING I DITT CISV-PROGRAM
De programspecifika sessionerna är anpassade för det program som du ska delta på. Den delen innehåller frågor om programmets mål, rollfördelning under programmet, regler man måste förhålla sig till mm.
Innan du kommer till PreImpact ska du ha fått grundläggande kunskaper om CISV som organisation, programmets innehåll och upplägg samt information om fondansökningar och formulär av din lokalförening.

MÅLGRUPP
1) Step Up-delegationer (ledare och deltagare) från Båstad-Bjäre, Göteborg, Helsingborg, Malmö-Lund, Mölndal och Östersund.
2) Step Up-stab


VÄGBESKRIVNING
Steningegården ligger 3 mil norr om Halmstad alldeles invid havet. Kollektivt åker du lättast till hållplatsen "Steninge muren" där det bara är 3 minuters gångavstånd till lägergården. Sök efter bästa resan för dig på www.resrobot.se då det kan finnas bättre alternativ för dig än de som beskrivs här nedan.

Adress:
Glasbuksvägen 14
Steninge

Ditresa:
Ta dig till Halmstad station och gå till Halmstad regionbussterminal. Därifrån tar du buss 350 mot Falkenberg station och går av vid hållplats "Steninge muren". Den sista bussen du kan ta för att hinna i tid till utbildningen går 18.49 från Halmstad. Resan tar ca 50 minuter.

Hemresa:
Du kan tidigast åka med en buss som går 14.16 från "Steninge muren". Bussen är framme vid Halmstad Centralstation 15.12 så boka dina förbindelser efter det.
Det kommer också finnas möjlighet att få skjuts till annan destination i närheten om så önskas. Skriv det i så fall i din anmälan så kan vi planera in det i god tid.

Mer information om kollektivtrafiken finner ni på www.hallandstrafiken.se

OBS!
Om du av någon anledning inte kan komma fram i tid eller måste åka tidigare så måste du kontakta utbildningssamordnaren i god tid (minst 1 vecka innan) och få detta godkänt.


PRAKTISKT
Vid avanmälan senare än måndagen före utbildningen, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Det kommer att serveras vegetarisk mat under helgen. Om du däremot skulle vilja äta kött kan du kryssa i det i ansökan.

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna. Det kan vara bra att ta med ett extra par strumpor ifall det är kyligt längs med golven.

Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.


SÄRSKILDA ÖNSKEMÅL
CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Speciella önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

  • om ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
  • du har matrestriktioner,
  • du har begränsade kunskaper i svenska,
  • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
  • du har allergier,
  • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
  • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum), eller
  • du inte vill vara med på foto (som kan användas i sociala medier, på hemsidan, i verksamhetsberättelsen etc.).

Praktisk information

Typ: Utbildning
Förening: CISV Sweden

Datum

Startdatum: 2016-05-20
Slutdatum: 2016-05-22

Plats

Steningegården utanför Halmstad