Uppdrag

Deltagare på International People's Project i Krakatau (Bali), Indonesien

Som deltagare skall du välja IPP efter ditt intresse för temat, du behöver inte nödvändigtvis kunna en massa om frågan, men bör ha ett genuint intresse av att diskutera, lära mer och fortsätta arbetet på hemmaplan när projektet är avslutat. Då vissa projekt kan innebära en viss psykisk påfrestning bör du fundera igenom innan hur det kommer att påverka dig av att engagera dig i just detta specifika projekt. Som deltagare bör du ha ett intresse av att arbeta i grupp och detta kommer att lära dig utveckla din förmåga till samarbete och ledarskap i interkulturella miljöer.

Den intensiva miljön som ett IPP erbjuder innebär också att du kommer möta olika sätt att hantera konflikter och du kommer introduceras till olika problemlösningsmodeller.

Du är en del av den svenska delegationen. Ni förbereder er tillsammans före projektet, ni diskuterar temat och förbereder en aktivitet som relaterar till temat.

Före uppdraget behöver du gå CISV Swedens Impact-utbildning i ledarskap, projekt och fred som hålls en fredag-söndag oftast under våren före lägret. Utbildningen är avgiftsfri.

Läs mer om International People's Project

Praktisk information

Funktion: Deltagare
Antal platser: 2
Program: International People's Project
Ålder: 19+
Referenskod: P-2017-005

Datum

Startdatum: 2017-07-11
Slutdatum: 2017-07-31

Plats

Land: Indonesien
Krakatau (Bali)

Arrangör

IPP-kommittén
E-postadress ipp@se.cisv.org

Program

Beskrivning av temat

Kulturella fotavtryck: Att dokumentera och bevara arvet från Bali Aga.

Projektbeskrivning

Under vistelsen i Tenganan Pegringsingan, även känd som Bali Aga - det ursprungliga Balinesiska, kommer deltagarna att utforska globaliseringens inverkan på små och traditionella samhällen samt utveckla metoder och ideér för hur man ska handskas i vår ständigt utvecklande och uppkopplade värld.

Socio-kulturella förändringar, som exempelvis en explosionsartad turism på ön, hotar bevarandet av den lokala kulturen, särskilt bland bland de yngre generationerna. Deltagarna kommer att bidra till arbetet med att skapa en kort film och en fotobok tillsammans med partnerorganisationen under sin vistelse. Genom att hjälpa till med dokumenteringen av kulturen vill man skapa en medvetenhet och en stolthet över sin kultur bland de unga.

Experter från partnerorganisationen, Badan Pelestarian Pusaka Indonesia (BPPI), som arbetar med att säkerställa det indonesiska arvet kommer att rådgöra deltagarna om hur de ska kommunicera och samla information från samhället på ett ändamålsenligt sätt.

Genom en kort och intensiv vistelse i samhället och via aktiviteter med BPPI kommer deltagarna att lära sig om historien, kulturen, identiteten och den ekonomiska situationen på Bali Aga samt vilka hot som finns mot denna unika kultur. Deltagarna kommer under projektets gång att ges möjlighet att reflektera över sin koppling till temat samt dela med sig av spänningar mellan det globala och lokala i sina länder och hur olika aktörer arbetar med dessa frågor.

Deltagarprofil

Deltagarna bör:

  • ha ett intresse i bevarandet av arv (socialt och kulturellt, arkitektur, traditioner),
  • kunna anpassa sig till den lokala miljön,
  • vara villig att arbeta med lokalbefolkningen och vara ödmjuk inför deras traditioner, och
  • ha ett intresse för fotografering eller att skapa film

Ansökan