Uppdrag

Deltagare på International People's Project i Prag, Tjeckien

Som deltagare skall du välja IPP efter ditt intresse för temat, du behöver inte nödvändigtvis kunna en massa om frågan, men bör ha ett genuint intresse av att diskutera, lära mer och fortsätta arbetet på hemmaplan när projektet är avslutat. Då vissa projekt kan innebära en viss psykisk påfrestning bör du fundera igenom innan hur det kommer att påverka dig av att engagera dig i just detta specifika projekt. Som deltagare bör du ha ett intresse av att arbeta i grupp och detta kommer att lära dig utveckla din förmåga till samarbete och ledarskap i interkulturella miljöer.

Den intensiva miljön som ett IPP erbjuder innebär också att du kommer möta olika sätt att hantera konflikter och du kommer introduceras till olika problemlösningsmodeller.

Du är en del av den svenska delegationen. Ni förbereder er tillsammans före projektet, ni diskuterar temat och förbereder en aktivitet som relaterar till temat.

Före uppdraget behöver du gå CISV Swedens Impact-utbildning i ledarskap, projekt och fred som hålls en fredag-söndag oftast under våren före lägret. Utbildningen är avgiftsfri.

Läs mer om International People's Project

Praktisk information

Funktion: Deltagare
Antal platser: 2
Program: International People's Project
Ålder: 19+
Referenskod: P-2017-002

Datum

Startdatum: 2017-07-16
Slutdatum: 2017-07-29

Plats

Land: Tjeckien
Prag

Arrangör

IPP-kommittén
E-postadress ipp@se.cisv.org

Program

Beskrivning av temat

Inkluderande samhällen: att förstå ålder och funktionsnedsättning.

Projektbeskrivning

Deltagare i detta IPP kommer skapa ett program av kulturella aktiviteter, inkluderande det årliga firandet av St. Anna, för rörelseförhindrade patienter. Deltagarna kommer spendera tid med patienterna och hjälpa till med allmänna uppgifter såsom trädgårdsarbete.

Samarbetsorganisationen, Domov sv. Josefa (Home of St. Joseph), ger förstående hälso- och socialvård till patienter med Multiple Sclerosis, MS. Basen i deras arbete är att förstå varje individs unikhet och att respektera dess personlighet.

I många kulturer och samhällen förekommer det fortfarande diskriminering av personer med funktionsnedsättning, särskilt när de blir äldre. Att arbeta med personer från olika kulturer, men även med funktionsnedsättningar och olika åldersgrupper kommer uppmuntra deltagarna att förbättra deras mångfaldskompetens. Genom att dela med sig av erfarenheter från olika länder kommer deltagarna, såväl som patienterna få mer kunskap och olika perspektiv.

Deltagarprofil

Deltagarna bör:

  • vara omhändertagande,
  • ha erfarenhet av att organisera underhållning,
  • kunna spela ett instrument eller ha ett intresse av konst (inget måste, men välkommet) och
  • vara villig att hjälpa till med en rad olika uppgifter

Ansökan