Uppdrag

Ledare på Interchange med Österrike

Som ledare för ett Interchange bör du ha ett intresse för att organisera och koordinera då en stor del av uppdraget innebär praktisk koordination av en stor grupp ungdomar. Du bör vara intresserad av att utveckla dina personliga ledaregenskaper, samarbeta i team med andra vuxna och arbeta med ungdomarnas gruppdynamik och de processer som följer med detta.

Före och under utbytet sitter du som spindeln i näten tillsammans med den andre ledaren och juniorledarna (då sådana finns) och skall tillsammans planera genomförandet av utbytet mellan familjerna. Inom den egna gruppen arbetar ni med temat och diskuterar detta samtidigt som ni förbereder deltagarna och familjerna på vad utbytet kommer att innebära. För att klara av att genomföra uppdraget bör du bo i närheten av (på samma ort som) deltagarna/lokalföreningen så att ni enkelt kan träffas regelbundet, före, under och efter utbytet.

För att bli ledare ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta såväl med ungdomar som med deras föräldrar, kanske genom ditt arbete eller dina fritidsintressen.

Före uppdraget behöver du gå CISV Swedens Impact-utbildning i ledarskap, projekt och fred som hålls en fredag-söndag oftast under våren före lägret. Utbildningen är avgiftsfri.

OBS! Datumen är preliminära och kommer ändras i samråd med partnerlandet.

Läs mer om Interchange

Praktisk information

Funktion: Ledare
Antal platser: 1
Program: Interchange
Ålder: 21+
Referenskod: I-2017-073
Lokalförening: CISV Stockholm

Datum

Startdatum: 2017-06-23
Slutdatum: 2017-07-28

Plats

Land: Österrike

Arrangör

CISV Stockholm
E-postadress leadertraining.stockholm@se.cisv.org

Intresseanmälan