CISV Lithuania: From a group of a friends to a stable and growing organization

2008-10-23

“CISV Lithuania is a group of friends by the name of an organisation” ...som en av medlemmarna i CISV Litauen uttryckte det. Detta är tänkvärda och väl formulerade ord som vi i CISV Sweden också kan ta oss en funderare kring.

Efter en helg i ett av våra grannland där på andra sida Östersjön är jag imponerad av den potential som finns i en förening som startat bara för ett par år sen. Viljan att tillsammans bygga CISV finns där!

Tillsammans med Adam Axelsson och Oskar Wall hade jag förmånen att få göra en workshop med ett 20-tal CISVare i Litauen i helgen. Vi träffades på en lägergård där vi tillsammans under kreativa former diskuterade organisationsutveckling, ansvarsfördelning, juniorverksamhet, verksamhetsplanering och en massa annat.

Oskar tog hand om de som ville fokusera på verksamhetsplanering för/av juniorer och de tränade sig i att planera och genomföra olika aktiviteter. Aktiviteterna genomfördes sedan i hela gruppen, vilket ledde till många glada skratt, en viktig ingrediens i vår verksamhet.

När vi lämnade våra vänner kändes det som de hade mycket energi att fortsätta sin verksamhet, bredda den, fördela ansvaret på fler, ”släppa loss" juniorerna samt bli en organisation fullt ut.

CISV Sweden's del i Litauen hoppas jag kan bli ett fortsatt utbyte på mer och mer jämlika villkor och att vi tar alla möjligheter att lära av varandra.

/ Åsa Callesen

Kommentarer

Skriv kommentar

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Varje e-postadress kommer att förvrängas på ett för människor läsbart sätt, eller om JavaScript är aktiverat, ersättas med en spamsäker klickbar länk.

Mer information om formateringsinställningar

Uppdatera Skriv in tecknen som visas i bilden.
Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.