CISV Sweden stödjer kampanjen "Att Rösta På Låtsas"

2011-11-28
Kategori:

Idag utsätts barn och unga för en mängd olika låtsasval. Det är allt från elevråd som inte får tycka till om något annat än färgen på skåpen, till val där resultatet endast blir statistik på någon vuxens skrivbord. 

Att Rösta På Låtsas är som att cykla till skolan på träningscykel. Du gör en massa jobb, men du kommer aldrig fram till något. Att Rösta På Låtsas är onödigt, ologiskt och framförallt slöseri med ungas tankar, tid och insiker.

Barn och unga har rätt att vara med och bestämma hur samhället ska se ut, ändå finns det väldigt få ställen där de släpps in. Långt ifrån alla kommuner i Sverige har ett aktivt ungdomsråd eller andra möjligheter för barn och unga att vara med och påverka samhället. Det verkar som att vuxna tror att barn och unga inte kan eller vill vara med och bestämma. 

Nu ska det bli ändring på detta. Först hålls ett val på Ung&Dums* hemsida, där barn och unga ska bestämma vilka frågor som är de viktigaste. Efter valet samlas rösterna ihop och görs till politiska förslag tillsammans med alla som röstat. Nästa steg är att tvinga politiker och vuxna i riksdagen, i kommunen och på skolan att börja jobba med dem. 

CISV är en global fredsutbildande demokratisk organisation. För oss är det en självklarhet att barns och ungas tankar ska tas på allvar. Vi stödjer Ung&Dums kampanj Att Rösta På Låtsas för att vi tycker att det är livsviktigt att få rösta på riktigt.

Läs mer om kampanjen här: www.attröstapålåtsas.se
Rösta i valet här: http://attrosta.phpfogapp.com/

------------

* Ung&Dum är ett Arvsfondsprojekt som drivs av tre olika organisationer: Sveriges Elevråd – SVEA, Centrum mot Rasism och Rädda Barnens Ungdomsförbund. Ung&Dum jobbar för:

- ett antirasistiskt Sverige

- att förändra vuxenvärldens nedvärderande syn på barn och ungas engagemang och kompetens

- att förändra synen på barn och unga. Från passiva mottagare av politik till jämlika aktörer med reell makt.

 

Tagged:

Kommentarer

Skriv kommentar

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Varje e-postadress kommer att förvrängas på ett för människor läsbart sätt, eller om JavaScript är aktiverat, ersättas med en spamsäker klickbar länk.

Mer information om formateringsinställningar

Uppdatera Skriv in tecknen som visas i bilden.
Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.