10000 i bidrag för Hållbar Utveckling

2012-01-28

2012 är ett år då CISV i hela världen fokuserar på Hållbar Utveckling. I denna anda och då hållbar utveckling är en av CISV:s fyra grundpelare bestämde sig Björn Kåberger, Sinem Yilmaz, Johan Callesen och Jacob Möllstam att genomföra sommarens barnbyläger, som de skall staba på, utifrån konceptet Hållbar utveckling. De flesta CISV-läger bidrar i det långa loppet till Hållbar utveckling, inte minst eftersom global förståelse ligger till grund för den annars svårfångade sociala rättvisan som utgör ett av de tre ben i Hållbar utveckling. Med sin praktstab gjorde de en bedömning om att mer ekonomi behövdes för att lyckas sammansätta en lägermeny utifrån ekologisk, närproducerad och rättvisemärkt mat. De såg sig om i sina kontaktnät och hittade en väg in på Coop:s medlemsförening i västra Sverige. Det hela blev en snabb process via mail som resulterade i 10000 kr i bidrag från Coop för att täcka kostnaderna för ett grönare alternativ.

Då det är en större utmaning att genomföra ett läger som fångar hela konceptet Hållbar utveckling menar Jacob Möllstam, är detta steg i alla fall ett praktiskt grepp om den ekologiska delen och det bästa sättet är då att undervisa genom att göra, dvs. ”learning by doing”.

Jacob Möllstam/Nathalie Milina

 

Kommentarer

Skriv kommentar

WOW! Så himla coolt! Bra jobbat! Det ska bli jättespännande att höra om hur det gick.

Lägg till ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Varje e-postadress kommer att förvrängas på ett för människor läsbart sätt, eller om JavaScript är aktiverat, ersättas med en spamsäker klickbar länk.

Mer information om formateringsinställningar

Uppdatera Skriv in tecknen som visas i bilden.
Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.