Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Frosta av frysen

En isig frys gör av med onödigt mycket energi. Gör en insats och frosta av frysen!

En frys som är full med is och frost gör av med mycket mer energi än normalt. Det är därför viktigt att frosta
av frysen. Jag tycker att det är bra att passa på nu när det är vinter och minusgrader för då kan jag 
ställa ut all mat som finns i frysen på balkongen under tiden. Hittills har året bjudit på perfekt väder för att frosta av frysar och det är flera stycken i CISV Strängnäs som har passat på så vi kan räkna det här uppdraget som avklarat! 

Här kommer en kort beskrivning av hur en frostar av frysen: 
1. Töm frysen och stäng av den. 
2. Ta ut alla lådor och lämna frysen öppen. 
3. Ta en djup ugnsplåt, bunke eller form och ställ framför frysen. Ofta finns en tapp eller en 
liten pip där smältvattnet kan rinna ut. Om det saknas så kan du låta den nedersta lådan i 
frysen vara kvar så kan smältvattnet samlas i den. 
4. Lägg en handduk på golvet framför frysen också för att fånga upp smältvatten som hamnar 
utanför plåt/bunke/låda. 
5. Om isen smälter långsamt så kan en ställa in en skål med hett vatten men försök inte hacka 
bort isen för det kan skada frysen. 
6. När frosten smält och vattnet runnit ut, torka av alla ytor så det blir torrt. 
7. Torka ur lådorna och sätt in dem igen. Slå igång frysen och ställ in maten.