Bloggarkiv

Kategori

Ämne

Barnby i USA

På midsommarafton gav sig fem svenskar av på en lång resa till det mytomspunna USA. Det var en lång resa, med två mellan-landningar och ett inställt flyg kommer de fram och möts av en kvav värme som de inte har känt i den svenska sommaren.
Snabbt kommer lägret igång med namn och lära känna-lekar som är av yttersta vikt när 64 personer ska leva tillsammans i en månad. Skolan som vi bodde på var bara två år gammal och erbjöd en skyddande ac-kyla från den ca 35, fuktiga värmen. Värmen var något av en svårighet. Det gick att hålla en aktivitet igång i si så där 45 minuter innan ungdomar och vuxna håll på att smälta.
Deltagarna växte mycket genom veckorna. De som var blyga till en början kom fram och blev mer utåtriktade och alla deltog med stor glädje i kulturutbytena. Och när man har det som roligast så tar det slut. Tiden flög förbi och det var vi också tvungna att göra. Vi alla lämnade lägret med många nya vänner och löften att ses igen i framtiden. Lägret i Cincinnati, Ohio var ett toppen läger och jag skulle lätt dit igen.  

 - Viktor Börjesson