Bloggarkiv

Kategori

Ämne

En CISVare i förskingringen

En pratstund med Christian Helgesson, 25 år, boende i Tønsberg i Norge, en CISVare i förskingringen:

Christian åkte både på barnby till São Paulo, Brasilien och på Interchange till Milano, Italien som barn. Sedan ebbade det ut och Christian blev mer och mer fokuserad på sin simning, något som vid den tidpunkten var något som tog upp mycket tid. 7-8 år gick utan något CISV-engagemang alls tills plötsligt en dag då Christians mamma sprang på Kent Larsson i Båstad på en After Work. Då visade det sig att det fattades en ledare till en barnby i Norge. Raskt arrangerades det en fika mellan Kent och Christian, vilket resulterade i uppdraget som ledare (minimiåldern var nätt o jämnt uppfylld!)

Mellan åren 2010-2011 blev det alltså barnby till Kristiansand, Norge, ett Youth Meeting till Hull, England och ett Step Up till Rio de Janeiro, Brasilien som ledare. Sedan lockade studierna till sjökapten i Norge, och flytten gick dit år 2011. Efter det har det varit svårt att få in fler möjligheter att resa ut igen p.g.a. både studier och sommarjobb. Men nu är sista examen precis gjord och Christian berättar att han alltid har haft i tankarna att bli engagerad igen så fort det finns möjlighet.

Christian berättar att familjerna från den egna barnbyn (2000/2001) fortfarande träffas på middagar några gånger om året, barnen följer med när de kan. Det var nog ingen som hade en tanke på det när de satt och förberedde sin barnby ihop våren/hösten 2000 - att de ännu efter 15 år skulle ha så trevligt ihop!