Bloggarkiv

Kategori

Ämne

Interchange med Italien 2016

2 soliga veckor i Italien och 2 (inte fullt lika soliga) veckor i Sverige, det var Interchanget denna sommaren mellan Båstad-Bjäre och Rom.

En sen kväll i början på juli var vi äntligen där, och fick träffa våra nya kompisar. Lite nervöst att ganska snabbt skiljas åt på flygplatsen för att åka till våra nya hem och sova. Och att åka bil i den italienska trafiken upptäckte vi snabbt var lite annorlunda från Sverige; ”Jämfört med detta kör ju pappa riktigt bra!” tyckte någon, medan vi ledare var imponerade om vi lyckades köra någonstans utan att hamna vilse...

Den största omedelbara skillnaden vi märkte var dock vädret, drygt 35°C nästan varje dag i två veckor är inget vi brukar uppleva i Sverige. Visst var det skönt, men lite för varmt tyckte de flesta; tur att Rom lite var som helst har sina fontäner där man kan fylla på sin flaska med kallt vatten och stänka lite i nacken.

Under våra två veckor i Italien fick vi se många kända sevärdheter så som Colosseum och Fontana di Trevi, besöka gamla katakomber och äta italiensk glass. Det var också traditionsenligt welcomeparty, national night (med tipsrunda) och farewellparty. Inte att glömma var minicampet som var i en by i kanten på en nationalpark där vi fick se björnar, hade vattenkrig mitt på torget och flydde från Slender Man mitt i natten...

Väl hemma igen möttes vi av strålande solsken och glada föräldrar och några dagar senare kom den italienska delegationen hit. Vistelsen i Sverige bjöd på kanotpaddling i Hjörnered, shopping day på Väla och en dag på Äventyrslandet. Självklart också ett minicamp som innehöll bland annat bad i ett gammalt stenbrott, matlagning och skräckhistorier kring lägerelden (och en docka som försvann..)

Många nya vänner och en och annan kärlekshistoria är vad denna sommar gett oss, men främst av allt nya erfarenheter och en massa minnen.

/ Kiki, ledare IC Båstad-Bjäre - Rom