Bloggarkiv

Kategori

Ämne

Introduktionsläger 2016

Vad händer på ett introduktionsläger kanske ni undrar? Här är ett försök att förklara, men vissa saker måste man helt enkelt uppleva själv.

Varje år arrangeras ett introduktionsläger för de som söker till Village med Båstad-Bjäre. Syftet är främst att visa på vad det innebär att åka på ett läger med CISV, de där sakerna som är svåra att förklara med ord.

Lägret började på fredag kväll och när alla barn var på plats var det dags att lära sig alla namn! Med 16 barn och ett par ledare går snabbt att lära sig, värre är det med 48 barn och tjugotalet ledare på ett Village. Till kvällsmat serverades det varma mackor, något som var populärt hos både barn och vuxna.

Efter en natts sömn var alla laddade för en dag full av aktiviteter! Först fick barnen i grupper hitta på sina egna länder med allt vad det innebär. 'Ice cream land' och 'Money land' var två av de fyra länder som skapades under ett par timmars tid. Även leken 'Mickey Mouse' avklarades innan middagen som bestod av chili con carne och ris.

På eftermiddagen var det dags att spela 'KAOS'. Utomhus fanns 25 frågor uppsatta och vid spelplanen satt Otto och Lukas som spelledare. Utöver att svara på frågor kunde lagen hamna i pengarummet, gå både bakåt och framåt på den magiska spelplanen och till slut var alla lagen på fråga 24 och 25 tillsammans. Utöver ett förbättrat samarbete i lagen lärde de sig också mer om CISV och om ledarna/juniorerna på plats.

Mellan aktiviteterna finns det lite plats för korta, energihöjande ramsor, något som på engelska kallas 'energizers'. Under helgen fick alla bl.a. en snabbkurs i pizzabakning och lära sig att gå som Frankenstein.

Kvällen gick i ett lugnare tempo med olika tillitsövningar och slutligen en frågestund där frågor som "Vad händer om jag får feber?", "Kan värdfamiljerna prata engelska?" och liknande besvarades av de som har tidigare erfarenhet av olika CISV-läger.

Söndagen bestod mest av städning och utvärdering innan föräldrarna kom för en kort information/frågestund. Barnen och juniorerna lekte utomhus innan helgen avslutades med CISV-sången samtidigt som flaggan halades från flaggstången.

Ett par timmar senare är nu alla barn, vuxna och juniorer hemma igen och ser tillbaka på ett härligt läger med fantastiska barn, helt säkra på att de som får möjlighet att åka på Village till sommaren och vintern får en fantastisk upplevelse!

/ Jonas, ledare under helgens introduktionsläger

PS. Om ni har några som helst frågor om Village och vad det innebär, hör av er till mega.bastad-bjare@se.cisv.org! Kanske är du eller någon du känner intresserad av att vara med nästa år? DS.