Event

PreImpact 1 - YM och IPP

This event has passed
Ska du delta på ett Youth Meeting som deltagare över 16 år, vara ledare för Youth Meeting eller staba på ett Youth Meeting? Kanske ska du staba eller vara deltagare på ett International People's Project under 2018, då ska du anmäla dig till denna PreImpact utbildning!

Under helgen kommer du att få utbildning i vad ett Youth Meeting eller IPP är. Utbildningen innehåller sessioner som är både generella, fokus på ett utbildningsområde och programspecifika. Allt för att du ska känna dig mer förberedd inför ditt internationella program. Tidigare deltagare delar med sig av sin erfarenhet och utbildar dig för att du ska få bästa möjliga upplevelsen.

Datum och tid: kl 20.00 den 16/3 till kl 13.30 den 18/3, 2018
Plats: Munkaskogsgården, Munkaskog Lägergård 2, Habo
Frågor: 
impact@remove-this.se.cisv.org 
Ansvariga lokalföreningar: CISV Jönköping och CISV Västerås

 

Målgrupp

1.    Youth Meeting-ledare

2.    Youth Meeting-deltagare som är över 16 år

3.    Youth Meeting-stab

4.    IPP-stab

5.    IPP-deltagare

 

Anmälan

PreImpact är obligatoriskt för alla som ska delta i ett internationellt program. Längst ner på sidan finns det en anmälningslänk. Sista anmälan är 2 veckor före utbildningens start, alltså 2 mars. Se till att boka din resa innan du anmäler dig så du kan uppge den informationen i din anmälan.

Utbildningen kommer att finnas som evenemang på facebook i början av 2018. Tacka ja där när du har anmält dig och använd forumet för att kommunicera om till exempel samåkning med övriga deltagare. Du kan också hitta personer att samåka med i Facebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden".

Frågor till ansvarig för helgen ställs bäst via mail.

 

Vägbeskrivning

Munkaskogsgården ligger 2 mil norr om Jönköping, i Habo. Dit åker du lättast kollektivt med pendeltåg och kliver av på hållplatsen Habo station. Därifrån kommer bilar att gå sista biten till lägergården.


Ditresa

Från Jönköping Centralstation:

Ta tåg mot Göteborgs C. Kliv av på Habo station. Senaste pendeltåget du kan ta för att hinna i tid går klockan 19.02 från Jönköping. Resan tar ca 13 minuter. Sista biten får du skjuts, den bilresan tar ca 10 minuter.

Från Göteborgs C:

Ta tåg mot Falköping Centralstation. Där byter du pendeltåg och åker mot Nässjö Centralstation. Kliv av vid Habo station. Från Falköping tar resan ca 30 min. Senaste pendeltåget du kan ta från Falköpings Centralstation går klockan 19.17. Vi rekommenderar dock att åka med 18.18 tåget för att vi ska hinna skjutsa sista biten, bilresan tar ca 10 minuter.


Hemresa

Till Jönköping C kan du tidigast åka med ett tåg som går klockan 13.47 från Habo station. Det är framme i Jönköping klockan 14.00, så boka din fortsatta resa efter det.

Till Falköping C kan du tidigast åka med ett tåg som går klockan 14.14. Det är framme i Falköping klockan 14.44, så boka din fortsatta resa efter det.


Rabatt på SJs tågbiljetter

Reser du med SJ till utbildningen kan du få rabatt på din resa. Klicka här för att läsa mer om hur du går tillväga.


OBS!

Om du av någon anledning inte kan komma fram i tid eller måste åka tidigare så måste du kontakta utbildningssamordnaren i god tid i förväg (dock senast 1 vecka innan) och få detta godkänt.

 

Praktiskt

Vid avanmälan senare än måndagen före utbildningen, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Maten på alla Impact-helger är vegetarisk, lakto-ovo vegetarisk (alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter går bra).

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna. Det kan vara bra att ta med ett extra par strumpor ifall det är kyligt längs med golven.

Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

 

Eventuella allergier och matval

Fyll i rutan "Allergi/matval" i formuläret om du har någon allergi eller specifika önskemål om matval.

 

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

  • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
  • du har begränsade kunskaper i svenska,
  • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
  • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
  • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

 

Om utbildningen

CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Swedens utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) generella kompetenser, B) utbildningsområde, samt C) fördjupande utbildning i ditt CISV program.

A) Generella kompetenser

De generella kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

B) Utbildningsområde

CISV International arbetar med fyra stycken utbildningsområden; mänskliga rättigheter, hållbarhet, mångfald och konflikthantering. Under 2018 fokuserar vi på mångfald.

C) Fördjupande utbildning i ditt CISV-program

De programspecifika sessionerna är anpassade för det program som du ska delta på. Den delen innehåller frågor om programmets mål, rollfördelning under programmet, regler man måste förhålla sig till mm. 

Innan du kommer till PreImpact ska du ha fått grundläggande kunskaper om CISV som organisation, programmets innehåll och upplägg samt information om fondansökningar och formulär av din lokalförening.

Praktisk information

Typ: Utbildning
Förening: CISV Sweden

Datum

Startdatum: 2018-03-16
Slutdatum: 2018-03-18

Plats

Place: Munkaskogsgården, Munkaskogsgård 2, Habo

Arrangör

Utbildningssamordnare Anna Edlund
E-postadress impact@se.cisv.org