Interchange

Interchange är ett utbytesprogram för 12–15-åringar där hela familjen deltar. I Interchange använder vi liknande fredsutbildande metoder som i CISVs lägerprogram och skapar dessutom en djup förståelse mellan två kulturer. Projekten är indelade i två perioder, en i vardera land, där ungdomarna bor i varandras familjer. Hela ungdomsgruppen träffas regelbundet för gemensamma aktiviteter, exempelvis helgläger.

CISV har arrangerat Interchange sedan 1961.

Under 2019 kommer CISV Båstad-Bjäre ha en delegation som deltar i följande Interchange:

  • Colombia - sommaren 2019 (åldersgrupp 12-13 år)

Informationsträffar

Under oktober månad 2018 höll vi i informationsträffar för de som var intresserade av att åka på något internationellt program på sommaren eller vintern 2019. Information om dessa spreds till skolorna i respektive kommun.

Vi har inga fler informationsträffar inplanerade, men ni är varmt välkomna att höra av er till mega.bastad-bjare@se.cisv.org så får ni informationen ni missat och får möjlighet att söka ändå.

Kostnader

Kostnaden för att delta i ett Interchange 2019 med CISV Båstad-Bjäre är 2 000 kr per deltagare.

Till detta tillkommer reskostnaden för deltagaren samt en del av ledarens reskostnad (delas upp mellan deltagarna). Kostnad för läkarundersökning och andra förberedelser, samt för deltagarens partner under den svenska delen av utbytet tillkommer också.

Det är viktigt att tänka på att ledaren engagerar sig ideellt, och utöver det som lokalföreningen står för (resor till delegationsträffar, lägeravgift och utbildningar) ska inte ledaren betala någonting.

Saknar du någon information, eller har några frågor, kontakta Interchange-ansvarig: lic.bastad-bjare@se.cisv.org.

Ansökan

Vill du och din familj vara med på ett spännande utbyte?

För att ansöka till Interchange behövs följande delar:

Sista ansökningsdag var den 11 november 2018 men eftersom utbyteslandet blivit ändrat och vi har fått ett par avhopp så finns det fortfarande möjlighet att söka. Skicka komplett ansökan enligt ovan snarast!
Ansökan skickas via mail till lic.bastad-bjare@se.cisv.org från vårdnadshavares mailadress.

Observera att det står USA i dokumenten under, men det är alltså colombia som gäller.

Sitemap
CloseClose

Sök

Genom att använda denna webbplats godkänner du användningen av cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.
Hitta ytterligare information på Cookies
Ok