CISV Sweden: Höstmöte med extra årsmöte och 70-årsfirande

HÖSTMÖTE med 70 års-firande
Den 7-9 oktober arrangerar vi 2022 års Höstmöte. I år kommer vi också passa på att fira att CISV hunnit bli 70 år!

Fredagkvällen är i vanlig ordning valfritt deltagande och mötet startar officiellt lördag morgon. Helgen kommer bjuda på möte, inspirerande gästföreläsare, parallella sessioner bland annat för kassörer och medlemsregisteransvariga, spännande diskussioner och festlig stämning och umgänge!

Varmt välkommen till 2022 års Höstmöte! Vi har nu genomfört vår första sommar tillbaka med ordinarie verksamhet och har mycket att fira och att se fram emot. Höstmötet ger oss möjlighet att samlas för att diskutera organisationen, fredsutbildning och hur vi kan fortsätta driva vår fantastiska verksamhet för att tillsammans kunna växa som individer och som organisation. Något som nu är extra stort fokus för att återhämta oss och växa ur dom senaste årens utmaningar. Under helgen kommer spännande och viktiga sessioner och gästföreläsning av Maktsalongen för både lokalföreningsaktiva, juniorer och kommittéer - alla är välkomna!

På lördagskvällen bjuder vi in till en festlig tillställning för att fira ett försenat 70 års jubileum! Det kommer att bli en god middag och lite överraskningar för att fira åren som gått!

Höstmötet huseras på Limmernäs Kurs och Lägergård utanför Linköping. För dig som reser med kollektivtrafik är närmaste station Linköping. Om du behöver skjuts därifrån, meddela detta i din anmälan så ordnar vi skjuts.

Själva mötet drar igång 8 oktober kl. 10.00 men du får väldigt gärna komma redan från fredagskvällen 7 oktober från kl. 18.00 för kvällsaktivitet och det sociala umgänget.

Under delar av helgen kommer det att gå att delta digitalt och det är därmed första gången vi har ett hybridmöte! Vilka delar som blir tillgängliga att vara med på kommer presenteras med handlingarna och info-packet.

Här hittar du Infopack med Höstmötets innehåll. Här är länk till Mötesteknik för hybridmöten.

Vill du skicka in en motion så gör det senast fredag 16 september till CISV Swedens generalsekreterare på adressen secretary@cisv.se. Motioner som kommer in efter den 16 september tas endast upp i mån av tid. Har du några frågor, funderingar eller idéer är du mer än välkommen att höra av dig till CISV Swedens styrelse på adressen board@cisv.se.

Nominera till kommittéerna

Prata med varandra, se dig om i din lokalförening eller juniorgrupp eller varhelst du möter CISV:s medlemmar - och framför allt fundera på om inte DU är den som vill ta klivet i år. Använd formuläret HÄR för att kandidera och/eller nominera. Valberedningen tar förutsättningslöst kontakt med alla namn som kommer in!

Sista anmälningsdag är söndagen den 2 oktober

Välkommen med din anmälan till Höstmötet! Du anmäler dig via det nya systemet "Bokning". När du har klickat i den gula rutan "Anmäl dig" uppmanas du att ange din mailadress som du har registrerad i medlemsregistret. Du kommer därefter få en engångskod för att bli inloggad och se alla aktiviteter som för tillfället går att anmäla sig till. Fördelen med att logga in är att du inte behöver ange dina kontaktuppgifter igen. Har du glömt vilken mailadress som är registrerad i vårt medlemssystem går det bra att prova dig fram med fler adresser. Lyckas du ändå inte kan du kontakta din lokalförenings medlemsansvarige eller mejla gs Karin Ploen på adressen secretary@cisv.se.

Vi ser fram emot en inspirerande helg tillsammans!

Varma hälsningar,
Caroline, Karin, Sandra, Malin, Astrid, Julia, Hjalmar och Johanna

Att göra:

 1. nominera/kandidera till kommittérna
 2. boka din resa eller ordna med samåkning
 3. anmäl dig till Höstmötet senast 2 oktober

  och om du vill:
 4. motionera senast 16 september

Avanmälan

Om du skulle ångra dig kan du avanmäla dig senast den 5 oktober utan kostnad. Om du meddelar torsdag 6 oktober eller senare att du inte kan komma och inte hittar en ersättare tar vi ut en avgift på 250 kr.

Åhörare

Det går bra att vara med som åhörare på det extra årsmötet, för den som vill det. För vår planering är det bra om du i så fall meddelar lite i förväg att du kommer, men du behöver inte anmäla dig i lika god tid som den som deltar i hela programmet och/eller som den som övernattar. Skicka i så fall ett mejl till generalsekreterare Karin Ploen secretary@cisv.se och meddela att du vill vara med som åhörare.

Kostnader

Lokalföreningar: CISV Sweden står för kost, logi och deltagaravgift för alla deltagare. Meddela i anmälningsformuläret om det är du som har rösträtt för din lokalförening på det extra årsmötet.

Nationella kommittéer och arbetsgrupper: CISV Sweden står för kost, logi och deltagaravgift för alla kommittéledamöter och för alla som kandiderar till nyval till en kommitté. CISV Sweden står hösten 2022 för reseersättningar för alla förtroendevalda kommittéledamöter.

Nationella juniorrepresentanter (NJRs): CISV Sweden står för resa, kost, logi och deltagaravgift.

Styrelsen, anställda, valberedningen och mötesfunktionärer: CISV Sweden står för resa, kost, logi och deltagaravgift.

Nominerade: CISV Sweden står för resa, kost, logi och deltagarvgift för alla som kandiderar till både styrelse och kommittéer.

Ersättning för utlägg

När du har gjort ekonomiska utlägg för CISV Swedens räkning ansöker du om ersättning genom att fylla i formuläret Rese- och kostnadsersättning. Skicka det tillsammans med kvitton/biljetter till CISV Swedens kassör, det går bra att scanna kvitton och blankett och mejla till kassören. Kontaktuppgifter hittar du i formuläret.

Ta med dig

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder och handduk. Det kan vara lite kallt på gården, så ta gärna med en extra tröja och inneskor eller sockar.

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

 • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
 • du har begränsade kunskaper i svenska,
 • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
 • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
 • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

Mat och eventuella allergier

CISV Sweden serverar vegetarisk mat som standard. Ange i din anmälan om du önskar specialkost (till exempel veganskt eller kött) och om du har någon allergi.

Kontakt

Vänd dig med frågor till Karin Ploen, generalsekreterare, via mejl: secretary@cisv.se eller på telefon 070 538 55 44.

Tid och plats

När

2022-10-07 - 19:00 - 2022-10-09 - 14:00

Arrangör

CISV Sweden

Sitemap
Close

Sök