CISV Sweden

CISV Swedens årsmöte 2019

Årsmötet är organisationens högst beslutande organ och medlemmarnas möjlighet att påverka verksamhetsåret 2019 och hur CISV Swedens ska utvecklas. Mötet är också till för att lokalföreningarna kommittéerna ska få en plattform att nätverka, reflektera över året som gått och diskutera framtida samarbeten. Vi hoppas på att helgen blir ett givande utbyte för aktiva medlemmar med intressanta och produktiva diskussioner.

Vi ser fram emot en inspirerande helg tillsammans!
CISV Swedens styrelse

Motioner

Ett sätt som enskilda medlemmar, lokalföreningar och kommittéer kan använda för att påverka CISV Sweden är att lämna in motioner. En motion kan vara till exempel ett förslag på att förändra något eller om hur resurser ska prioriteras.

Här kan du läsa mer om mötesteknik och ladda ned en mall för motioner. Senast fredag 25 januari behöver vi få in era motioner. Motioner som kommer in efter det behandlas av årsmötet endast i mån av tid, förutom motioner från juniorernas årsmöte som enligt stadgarna ska komma in senast på juniorernas årsmötes sista dag, vilket i år är söndag 10 februari. Maila era motioner (eller frågor om motioner) till CISV Swedens generalsekreterare (secretary@se.cisv.org).

För mer information se CISV Swedens stadgar.

Val

Inför årsmötet söker CISV Sweden nya styrelseledamöter. Är du intresserad eller vet du någon som skulle passa bra, kontakta valberedningen på valberedningen@se.cisv.org

Möteshandlingar

Här laddar du ned möteshandlingarna.

Komplettering 190307: underskriven och korrigerad årsredovisning 2018 (inklusive revisionsberättelse). Observera att två korrigeringar har gjorts (jämfört med den årsredovisning som finns med i årsmöteshandlingarna). Ändringarna återfinns i not 4 och not 7 och det är endast jämförelsesiffror från föregående år som är ändrade.

Av hänsyn till miljön har styrelsen beslutat att CISV Sweden inte skriver ut eller skickar handlingarna med post. Önskar du att läsa även kommittéernas verksamhetsberättelser kan du begära dem genom att maila CISV Swedens generalsekreterare secretary@se.cisv.org

Resa till lägergården

Gården Tété-a-tété ligger mellan Norrköping, Katrineholm. Datum och tider: kl 10:00 den 9/3 till kl 15.00 den 10/3, 2019. Du är välkommen från fredag kväll 8/3 18:00.

Vägbeskrivning

Adress: Tété-a-tété, Sjövägen 3, Rejmyre

Resa med tåg och buss:
För dig som reser till mötet kommunalt så rekommenderas resor på fredag kväll då det finns fler bussanslutningar. Närmaste busshållplats heter Hävla affären och ligger ca 100 m från gården. Se https://www.sormlandstrafiken.se/ samt https://www.ostgotatrafiken.se för att planera bussresor. Det går bussar från bland annat Katrineholm, Vingåker och Vistinge.

Närmaste tågstationerna är Katrineholm och Vingåker. Meddela om du behöver skjuts från stationen i din anmälan eller till vendela.storkamp@se.cisv.org.

Senaste ankomst: lördag 08:54 i Katrineholm
Tidigaste avresa: söndag 15:26 från Katrineholm

Rabatt på SJs tågbiljetter
CISV Sweden förespråkar resor med tåg, både med tanke på trafiksäkerhet och för att det är bättre för miljön. Vi har ett avtal med SJ så att du kan få rabatt på din tågresa. Klicka här och läs mer om hur du gör för att resa billigare med SJ.

Resa med bil:
Åker ni bil? Skriv gärna i Facebookgruppen Samåkning i CISV Sweden

Sista anmälningsdag söndag 24 februari 2019

Anmäl dig så snart som möjligt för bättre och billigare resa. Kom ihåg att ange i anmälan om du representerar din lokalförening eller NJRs och har rösträtt på mötet och om du vill övernatta fredag-söndag eller lördag-söndag samt ankomst- och avresetider.

Avanmälan

Om du skulle ångra dig kan du avanmäla dig senast den 5 mars utan kostnad. Om du meddelar onsdag 6 mars eller senare att du inte kan komma och inte hittar en ersättare tar vi ut en avgift på 250 kr.

Åhörare

Det går bra att vara med som åhörare på årsmötet, för den som vill det. För vår planering är det bra om du i så fall meddelar lite i förväg att du kommer, men du behöver inte anmäla dig i lika god tid som den som deltar i hela programmet och/eller som den som övernattar. Skicka i så fall ett mejl till generalsekreterare Karin Ploen secretary@se.cisv.org och meddela att du vill vara med som åhörare.

Kostnader

Lokalföreningar: CISV Sweden står för kost, logi och deltagaravgift för två deltagare. Meddela i anmälningsformuläret om det är du som har rösträtt för din lokalförening på det extra årsmötet.

Nationella kommittéer och arbetsgrupper: CISV Sweden står för resa, kost, logi och deltagaravgift för två ledamöter per kommitté

Nationella juniorrepresentanter (NJRs): CISV Sweden står för resa, kost, logi och deltagaravgift.

Styrelsen, anställda, valberedningen och mötesfunktionärer: CISV Sweden står för resa, kost, logi och deltagaravgift.

Ersättning för utlägg

När du har gjort ekonomiska utlägg för CISV Swedens räkning ansöker du om ersättning genom att fylla i formuläret Rese- och kostnadsersättning Skicka det tillsammans med kvitton/biljetter till CISV Swedens kassör. Kontaktuppgifter hittar du i formuläret.

Ta med dig

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder och handduk. Det kan vara lite kallt på gården, så ta gärna med en extra tröja och inneskor eller sockar.

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

  • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
  • du har begränsade kunskaper i svenska,
  • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
  • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
  • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

Mat och eventuella allergier

CISV Sweden serverar vegetarisk mat som standard. Ange i din anmälan om du önskar specialkost (till exempel veganskt eller kött). Fyll i rutan "Allergi/matval" i formuläret om du har någon allergi.

Kontakt

Vänd dig med frågor till Vendela Storkamp, vice ordf, via mejl: vendela.storkamp@se.cisv.org / tel. +46 705585827 eller till Karin Ploen, generalsekreterare, via mejl: secretary@se.cisv.org eller på telefon 070 538 55 44.

Tags

#CISV Sweden

Tid och plats

När

2019-03-09 - 10:00 - 2019-03-10 - 15:00

Plats

Tété-a-tété
Sjövägen 3, Rejmyre

Arrangör

CISV Sweden

Anmäl dig
Sitemap
Close

Sök

Genom att använda denna webbplats godkänner du användningen av cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.
Hitta ytterligare information på Cookies
Ok