CISV Swedens årsmöte 2020

Årsmötet är organisationens högsta beslutande organ och medlemmarnas möjlighet att påverka verksamhetsåret 2020. Ett mål är att lokalföreningar och kommittéer ska få en plattform att nätverka, reflektera över året som gått och diskutera framtida samarbeten. Vi förhoppning är att helgen blir ett givande utbyte med intressanta och produktiva diskussioner.

Vi är väldigt exalterade och hoppas på en inspirerande helg tillsammans där vi driver CISV Sweden framåt!
/CISV Swedens styrelse och kansli

Motioner

Ett sätt som enskilda medlemmar, lokalföreningar och kommittéer kan använda för att påverka CISV Sweden är att lämna in motioner. En motion kan vara till exempel ett förslag på att förändra något eller om hur resurser ska prioriteras.

Här kan du läsa mer om mötesteknik och ladda ned en mall för motioner. Senast fredag 24 januari behöver vi få in era motioner. Motioner som kommer in efter det behandlas av årsmötet endast i mån av tid, förutom motioner från juniorernas årsmöte som enligt stadgarna ska komma in senast på juniorernas årsmötes sista dag. Maila era motioner (eller frågor om motioner) till CISV Swedens generalsekreterare (secretary@cisv.se).

För mer information se CISV Swedens stadgar.

Val

Inför årsmötet söker CISV Sweden nya styrelseledamöter. Är du intresserad eller vet du någon som skulle passa bra, kontakta valberedningen på valberedningen@cisv.se

Möteshandlingar

Möteshandlingarna kommer att gå att ladda ned här senast 7 februari, fyra veckor före mötet.

Du kan ladda ned handlingarna i tre olika delar om du vill:
Del A - Dagordning, schema mm

Del B - Förra året 2019

Del C - Framtiden 2020+

Eller alla handlingarna i ett gemensamt dokument:

ABC - Handlingar årsmötet 2020

Av hänsyn till miljön har styrelsen beslutat att CISV Sweden inte skriver ut eller skickar handlingarna med post. Önskar du att läsa även kommittéernas verksamhetsberättelser kan du begära dem genom att maila CISV Swedens generalsekreterare secretary@cisv.se

Resa till lägergården

Göransborgs scoutgård ligger i Skåne i närheten av Höör.

Datum och tider

Var på plats före kl 10.00 lördag 7 mars då mötet börjar 10.00 och alla ska vara på plats och redo innan dess. Årsmötet pågår till kl 15.00 söndag 8 mars. Du är också välkommen redan på fredag 6 mars från kl 18.00. Middag serveras 19.00 och vid 20.00 kommer det hållas en intressant aktivitet som du inte vill missa!

Vägbeskrivning

Adress: Karlarp, Göransborgsvägen 5, 240 40 Tjörnarp.

Resa med tåg och buss
Närmaste tågstation är Höör station (via Hässleholm). Meddela om du behöver skjuts från stationen i din anmälan eller till secretary@cisv.se

Rabatt på SJs tågbiljetter
Vi förespråkar resor med tåg, både med tanke på trafiksäkerhet och för att det är bättre för miljön. CISV är anslutna till LSUs ramavtal med SJ som ger rabatt på tågbiljetter för LSUs medlemsorganisationer. För att logga in behöver du ett lösenord. Skicka ett mejl till secretary@cisv.se så får du lösenordet och kan logga in på den här sidan på LSUs webbplats som gör det enkelt att använda SJ-rabatterna.

Resa med bil
Åker ni bil? Skriv gärna i Facebookgruppen Samåkning i CISV Sweden

Vägbeskrivning till Göransborgs scoutgård.

Sista anmälningsdag söndag 23 februari 2020

Anmäl dig så snart som möjligt för bättre och billigare resa. Kom ihåg att ange i anmälan om du representerar din lokalförening eller NJRs och har rösträtt på mötet och om du vill övernatta fredag-söndag eller lördag-söndag samt ankomst- och avresetider. Om du inte har bokat resan när du anmäler dig går det bra att du senare skickar ett mejl till secretary@cisv.se och meddelar dina ankomst- och avresetider. Men vänta inte för länge med att meddela dina tider, så att vi har möjlighet att planera skjutsar!

Avanmälan

Om du skulle ångra dig kan du avanmäla dig senast den 3 mars utan kostnad. Om du meddelar onsdag 4 mars eller senare att du inte kan komma och inte hittar en ersättare tar vi ut en avgift på 250 kr.

Åhörare

Det går bra att vara med som åhörare på årsmötet, för den som vill det. För vår planering är det bra om du i så fall meddelar lite i förväg att du kommer, men du behöver inte anmäla dig i lika god tid som den som deltar i hela programmet och/eller som den som övernattar. Skicka i så fall ett mejl till generalsekreterare Karin Ploen secretary@cisv.se och meddela att du vill vara med som åhörare.

Kostnader

Lokalföreningar: CISV Sweden står för kost, logi och deltagaravgift för två deltagare. Meddela i anmälningsformuläret om det är du som har rösträtt för din lokalförening på årsmötet.

Nationella kommittéer och arbetsgrupper: CISV Sweden står för resa, kost, logi och deltagaravgift för två ledamöter per kommitté

Nationella juniorrepresentanter (NJRs): CISV Sweden står för resa, kost, logi och deltagaravgift.

Styrelsen, anställda, valberedningen och mötesfunktionärer: CISV Sweden står för resa, kost, logi och deltagaravgift.

Ersättning för utlägg

När du har gjort ekonomiska utlägg för CISV Swedens räkning ansöker du om ersättning genom att fylla i formuläret Rese- och kostnadsersättning Skicka det tillsammans med kvitton/biljetter till CISV Swedens kassör. Kontaktuppgifter hittar du i formuläret.

Ta med dig

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder och handduk. Det kan vara lite kallt på gården, så ta gärna med en extra tröja och inneskor eller sockar.

Under lördagskvällen kommer det att vara en finmiddag och vi uppmuntrar alla att ta med finkläder!

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

  • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
  • du har begränsade kunskaper i svenska,
  • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
  • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
  • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

Mat och eventuella allergier

CISV Sweden serverar vegetarisk mat som standard. Ange i din anmälan om du önskar specialkost (till exempel veganskt eller kött). Fyll i rutan "Allergi/matval" i formuläret om du har någon allergi.

Kontakt

Vänd dig med frågor till Karin Ploen, generalsekreterare, via mejl: secretary@cisv.se eller på telefon 070 538 55 44.

Tags

#CISV Sweden

Tid och plats

När

2020-03-06 - 19:00 - 2020-03-08 - 15:00

Plats

Göransborgs scoutgård
Karlarp, Göransborgsvägen 5
240 40 Tjörnarp

Arrangör

CISV Sweden

Kontaktperson

Karin Ploen
E-post: secretary@cisv.se
Mobiltelefon: 070-5385544

Sitemap
CloseClose

Sök