PreImpact 2 - Village, IC och LIC

Sista anmälan 20 mars. Ska du vara ledare eller Junior Counselors för ett Village, staba på ett Village eller vara Interchangeledare/juniorledare under 2020? Eller är du LIC? Ja då detta PreImpact för dig!

Målgruppen för detta Impact är Village-ledare, Junior Counselors (JC), de som ska staba på ett Village under 2020 samt Interchange-ledare och juniorledare på Interchange. Under helgen kommer också LIC utbildas.

Datum och tid: kl 20.00 den 3/4 till kl 13.30 den 5/4, 2020
Plats: Bockaberg utanför Floda, Göteborg
Frågor: impact@cisv.se
Ansvariga lokalföreningar: CISV Göteborg och CISV Västerås

 

Målgrupp

 • Village-ledare
 • Junior Counselors (JC)
 • Village-stab
 • Interchange-ledare
 • Juniorledare på Interchange
 • LIC

 

Anmälan

PreImpact är obligatoriskt för alla som ska delta i ett internationellt program. Till höger på sidan finns det en anmälningslänk. Sista anmälan är 2 veckor före utbildningens start, alltså 20 mars. Se till att boka din resa innan du anmäler dig så du kan uppge den informationen i din anmälan.

Utbildningen finns som evenemang på Facebook. Tacka ja där när du har anmält dig och använd forumet för att kommunicera om till exempel samåkning med övriga deltagare. Du kan också hitta personer att samåka med i Facebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden".

Frågor till ansvarig för helgen ställs bäst via mail impact@cisv.se.

 

Vägbeskrivning

Lägergården ligger 3,5 mil från Göteborg. Du tar dig till Floda station, som är den närmaste stationen med kollektivtrafik. Därifrån kommer bilar att gå sista biten till lägergården.

Adress

Bockaberg
Tvärsjönäsvägen 9
448 91 Floda

Ditresa

Från Göteborgs Centralstation:

Ta pendeltåg mot Alingsås. Kliv av vid Floda station. Därifrån kommer bilar att gå sista biten till lägergården. Det sista pendeltåget du kan ta för att hinna i tid till utbildningen går 19.05 från Göteborgs Centralstation. Pendeltågsresan tar ca 25 minuter. Bilresan tar ca 10 minuter.

Hemresa

Från Floda station kan du tidigast åka med ett tåg som går klockan 13.58. Det är framme i Göteborg klockan 14.25. Det går också bra att åka pendel klockan 14.28, som är framme i Göteborg klockan 14.55, för att inte de som skjutsar behöver stressa från lägergården. Boka din fortsatta resa efter det.

Rabatt på SJs tågbiljetter

Reser du med SJ till utbildningen kan du få rabatt på din resa. Klicka här för att läsa mer om hur du går tillväga.

OBS!

Om du av någon anledning inte kan komma fram i tid eller måste åka tidigare så måste du kontakta utbildningssamordnaren i god tid i förväg (dock senast 1 vecka innan) och få detta godkänt.

 

Praktiskt - avanmälan, ta med dig, PostImpact

Vid avanmälan senare än måndagen före utbildningen, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna. Det kan vara bra att ta med ett extra par strumpor ifall det är kyligt längs med golven.

Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

PostImpact är en obligatorisk utbildning för alla över 16 år som deltagit i ett internationellt program under 2020. Helgen fokuserar på reflektion och erfarenhetsutbyte. Anmäl dig redan nu till PostImpact här: https://www.cisv.se/event/postimpact-reflektion/

 

Eventuella allergier och matval

CISV Sweden serverar vegetarisk mat (alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter går bra) som standard. Ange i din anmälan om du önskar specialkost (till exempel veganskt eller kött). Fyll i rutan "Allergi/matval" i formuläret om du har någon allergi.

 

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

 • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
 • du har begränsade kunskaper i svenska,
 • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
 • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
 • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

 

Om utbildningen

CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Swedens utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) generella kompetenser, B) utbildningsområde, samt C) fördjupande utbildning i ditt CISV program.

A) Generella kompetenser

De generella kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

B) Utbildningsområde

CISV International arbetar med fyra stycken utbildningsområden; mänskliga rättigheter, hållbarhet, mångfald och konflikthantering. Under 2020 fokuserar vi på hållbar utveckling, sustainable development.

C) Fördjupande utbildning i ditt CISV-program

De programspecifika sessionerna är anpassade för det program som du ska delta på. Den delen innehåller frågor om programmets mål, rollfördelning under programmet, regler man måste förhålla sig till mm.

Innan du kommer till PreImpact ska du ha fått grundläggande kunskaper om CISV som organisation, programmets innehåll och upplägg samt information om fondansökningar och formulär av din lokalförening.

Tags

#CISV Sweden#Utbildning

Tid och plats

När

2020-04-03 - 20:00 - 2020-04-05 - 13:30

Arrangör

CISV Sweden

Sista anmälningsdatum

2020-03-20

Anmäl dig
Kontaktperson

Anna Rydborg
E-post: impact@cisv.se

Sitemap
CloseClose

Sök