PreImpact 2 - Village och IC

Sista dag för anmälan: 22 mars.
Ska du vara ledare eller Junior Counselors för ett Village, staba på ett Village eller vara Interchangeledare/juniorledare under 2019 eller är LIC är detta PreImpact för dig!

Målgruppen för detta Impact är Village-ledare, Junior Counselors (JC), de som ska staba på ett Village under 2019 samt Interchange-ledare, juniorledare på Interchange och LIC.

Datum och tid: 5/4 kl 20.00 till den 7/4 kl 13.30, 2019
Plats: Tete a tete mellan Katrineholm och Norrköping
Frågor: impact@cisv.se
Ansvariga lokalföreningar: CISV Strängnäs och CISV Håbo Uppland
Sista dag för anmälan: 22 mars

 

Målgrupp

 • Village-ledare
 • Junior Counselors (JC)
 • Village-stab
 • Interchange-ledare
 • Juniorledare på Interchange
 • Local Interchange - LIC

 

Anmälan

PreImpact är obligatoriskt för alla som ska delta i ett internationellt program. Till höger på sidan finns det en anmälningslänk. Sista anmälan är 2 veckor före utbildningens start, alltså 22 mars. Se till att boka din resa innan du anmäler dig så du kan uppge den informationen i din anmälan.

Utbildningen finns som evenemang på Facebook. Tacka ja där när du har anmält dig och använd forumet för att kommunicera om till exempel samåkning med övriga deltagare. Du kan också hitta personer att samåka med i Facebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden".

Frågor till ansvarig för helgen ställs bäst via mail impact@cisv.se.

 

Vägbeskrivning

Tété a tété ligger 3 mil sydväst om Katrineholm. Vi uppmanar att samåka i bil så långt det är möjligt då det inte finns någon kollektivtrafik sista biten. Om du har facebook kan du hitta personer att samåka med i Facebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden". Hör med din lokalförening om de kan hjälpa till att samordna en bil

Adress: Tété-a-tété, Sjövägen 3, Rejmyre

Om ni inte kan samåka i bil, ange exakt restid i din anmälan så vi kan planera för skjuts sista biten.

Ditresa kollektivt

Åk tåg till Katrineholm C. Vi rekommenderar att vara på plats omkring 18.00 för att vi ska hinna skjutsa alla sista biten. Bilresan tar ca 30 minuter.

Hemresa kollektivt

Hemresa bokas efter 14.20 från Katrineholm C. Vi kommer att prioritera deltagare som har en lång resa i första hand. Om du bor närmare, eller har möjlighet att ta ett senare tåg så boka gärna det efter 15.00.

Rabatt på SJs tågbiljetter

Reser du med SJ till utbildningen kan du få rabatt på din resa. Klicka här för att läsa mer om hur du går tillväga.

OBS!

Om du av någon anledning inte kan komma fram i tid eller måste åka tidigare så måste du kontakta utbildningssamordnaren i god tid i förväg (dock senast 1 vecka innan) och få detta godkänt.

 

Praktiskt

Vid avanmälan senare än måndagen före utbildningen, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna. Det kan vara bra att ta med ett extra par strumpor ifall det är kyligt längs med golven.

Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

 

Eventuella allergier och matval

CISV Sweden serverar vegetarisk mat (alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter går bra) som standard. Ange i din anmälan om du önskar specialkost (till exempel veganskt eller kött). Fyll i rutan "Allergi/matval" i formuläret om du har någon allergi.

 

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

 • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
 • du har begränsade kunskaper i svenska,
 • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
 • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
 • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

 

Om utbildningen

CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Swedens utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) generella kompetenser, B) utbildningsområde, samt C) fördjupande utbildning i ditt CISV program.

A) Generella kompetenser

De generella kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

B) Utbildningsområde

CISV International arbetar med fyra stycken utbildningsområden; mänskliga rättigheter, hållbarhet, mångfald och konflikthantering. Under 2019 fokuserar vi på konflikthantering, conflict and resolution.

C) Fördjupande utbildning i ditt CISV-program

De programspecifika sessionerna är anpassade för det program som du ska delta på. Den delen innehåller frågor om programmets mål, rollfördelning under programmet, regler man måste förhålla sig till mm.

Innan du kommer till PreImpact ska du ha fått grundläggande kunskaper om CISV som organisation, programmets innehåll och upplägg samt information om fondansökningar och formulär av din lokalförening.

Tags

#CISV Sweden#Utbildning

Tid och plats

När

2019-04-05 - 20:00 - 2019-04-07 - 13:30

Arrangör

CISV Sweden

Anmäl dig
Sitemap
Close

Sök

Genom att använda denna webbplats godkänner du användningen av cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen.
Hitta ytterligare information på Cookies
Ok