PreImpact 3 - Nordöst Step Up, Mosaic och IPP

Sista anmälan 24 april. Ska du delta på Step Up som ledare/deltagare för Håbo Uppland, Stockholm, Jönköping, Linköping, Strängnäs, Västerås, Östersund eller ska du vara Step Up-stab? Ska du vara deltagare på ett International People's Project eller ska di delta i ett Mosaic-projekt? Ja då är detta ditt datum för PreImpact!

Målgruppen för detta Impact är Step Up-deltagare och ledare från lokalföreningarna Håbo Uppland, Stockholm, Jönköping, Linköping, Strängnäs och Västerås, alla som ska staba på ett Step Up-program under 2020, Mosaic samt IPP-deltagare under 2020.

Datum och tid: kl 20.00 den 8/5 till kl 13.30 den 10/5, 2020
Plats: Västeräng utanför Motala
Frågor: impact@cisv.se
Ansvariga lokalföreningar: CISV Linköping och CISV Stockholm

 

Målgrupp

 • Step Up-delegationer deltagare och ledare:
  • Håbo Uppland
  • Stockholm
  • Jönköping
  • Linköping
  • Västerås
  • Östersund
 • Alla Step Up-stab
 • International Peoplés Preject (IPP)-deltagare
 • Mosaic

 

Anmälan

PreImpact är obligatoriskt för alla som ska delta i ett internationellt program. Till höger på sidan finns det en anmälningslänk. Sista anmälan är 2 veckor före utbildningens start, alltså 24 april. Se till att boka din resa innan du anmäler dig så du kan uppge den informationen i din anmälan.

Utbildningen finns som evenemang på Facebook. Tacka ja där när du har anmält dig och använd forumet för att kommunicera om till exempel samåkning med övriga deltagare. Du kan också hitta personer att samåka med i Facebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden".

Frågor till ansvarig för helgen ställs bäst via mail impact@cisv.se.

Vägbeskrivning

Lägergården ligger mellan Askersund och Motala. Närmaste busshållsplats heter Södra Kärra. Försök att hinna med sista bussen från Askersund till lägergården (se nedan). Tips är att försöka samåka i bil för att göra resan enklare för er. Ni kan använda er av Facebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden".

Adress

Västerängs Lägergård,

Södra Kärra 502, Västeräng,

591 99 Motala

GPS Kordinater: 58.74774, 14.98342

Ditresa

Från Askersund:

Närmaste busshållsplatsen heter Södra Kärra.

Åk till Askersund och byt till buss 629 mot Motala. Sista bussen du kan ta går 17.50. Om du inte har möjlighet att hinna med sista bussen, meddela i anmälan så kommer det gå en bil sista vägen. Bussresan tar ca 25 minuter.

Från Motala:

Bilar kommer gå från Motala station till lägergården. Var gärna på plats senast omkring 18.00-19.00 för att vi ska kunna skjutsa alla deltagare på bästa sätt. Bilresan tar ca 30 minuter.

Hemresa

För att ta dig hem kommer bilar att gå till Motala och Askersund. Boka kollektivtrafik därifrån efter klockan 15.30 för att hinna med efter utbildningens slut.

Rabatt på SJs tågbiljetter

Reser du med SJ till utbildningen kan du få rabatt på din resa. Klicka här för att läsa mer om hur du går tillväga.

OBS!

Om du av någon anledning inte kan komma fram i tid eller måste åka tidigare så måste du kontakta utbildningssamordnaren i god tid i förväg (dock senast 1 vecka innan) och få detta godkänt.

Praktiskt - Avanmälan, ta med dig, PostImpact

Vid avanmälan senare än måndagen före utbildningen, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna. Det kan vara bra att ta med ett extra par strumpor ifall det är kyligt längs med golven.

Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

PostImpact är en obligatorisk utbildning för alla över 16 år som deltagit i ett internationellt program under 2020. Helgen fokuserar på reflektion och erfarenhetsutbyte. Anmäl dig redan nu till PostImpact här: https://www.cisv.se/event/postimpact-reflektion/

Eventuella allergier och matval

CISV Sweden serverar vegetarisk mat (alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter går bra) som standard. Ange i din anmälan om du önskar specialkost (till exempel veganskt eller kött). Fyll i rutan "Allergi/matval" i formuläret om du har någon allergi.

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

 • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
 • du har begränsade kunskaper i svenska,
 • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
 • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
 • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

Om utbildningen

CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Swedens utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) generella kompetenser, B) utbildningsområde, samt C) fördjupande utbildning i ditt CISV program.

A) Generella kompetenser

De generella kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

B) Utbildningsområde

CISV International arbetar med fyra stycken utbildningsområden; mänskliga rättigheter, hållbarhet, mångfald och konflikthantering. Under 2020 fokuserar vi på hållbar utveckling, sustainable development.

C) Fördjupande utbildning i ditt CISV-program

De programspecifika sessionerna är anpassade för det program som du ska delta på. Den delen innehåller frågor om programmets mål, rollfördelning under programmet, regler man måste förhålla sig till mm.

Innan du kommer till PreImpact ska du ha fått grundläggande kunskaper om CISV som organisation, programmets innehåll och upplägg samt information om fondansökningar och formulär av din lokalförening.

Tags

#CISV Sweden#Utbildning

Tid och plats

När

2020-05-08 - 20:00 - 2020-05-10 - 13:30

Arrangör

CISV Sweden

Sista anmälningsdatum

2020-04-24

Anmäl dig
Kontaktperson

Anna Rydborg
E-post: impact@cisv.se

Sitemap
CloseClose

Sök