PreImpact 4 - Sydväst Step Up och juniorspår

Sista anmälan: 1 maj.
Ska du delta som Step Up ledare/deltagare för Båstad-Bjäre, Göteborg, Halmstad, Helsingborg eller Malmö-Lund? Eller är du juniors som vill veta mer om CISV och vill delta i ett juniorspor? Ja då är detta ditt datum för PreImpact!

Målgruppen för detta Impact är Step Up-deltagare och ledare från lokalföreningarna Båstad-Bjäre, Göteborg, Halmstad, Helsingborg och Malmö-Lund. Det kommer också att finnas ett juniorspår.

Datum och tid: kl 20.00 den 15/5 till kl 13.30 den 17/5, 2020
Plats: Sagostunderna, Höllviken, utanför Malmö
Frågor: impact@cisv.se
Asvariga lokalföreningar: CISV Malmö-Lund och CISV Helsingborg

 

Målgrupp

 • Step up-delegationer (ledare och deltagare) från:
  • Båstad Bjäre
  • Halmstad
  • Helsingborg
  • Malmö-Lund
  • Göteborg
 • Juniorspår

 

Anmälan

PreImpact är obligatoriskt för alla som ska delta i ett internationellt program. Till höger på sidan finns det en anmälningslänk. Sista anmälan är 2 veckor före utbildningens start, alltså 1 maj. Se till att boka din resa innan du anmäler dig så du kan uppge den informationen i din anmälan.

Utbildningen finns som evenemang på Facebook. Tacka ja där när du har anmält dig och använd forumet för att kommunicera om till exempel samåkning med övriga deltagare. Du kan också hitta personer att samåka med i Facebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden".

Frågor till ansvarig för helgen ställs bäst via mail impact@cisv.se.

Vägbeskrivning

Sagostunderna ligger i Höllviken utanför Malmö. Dit åker du lättast kollektivt till hållplatsen Höllviken Klockarevägen där lägergården ligger. Från busshållplatsen Höllviken Klockarevägen är det skyltat och det tar 5-10 minuter att gå. Det går också bra att åka till hållplatsen Höllviken Centrum och gå 25 minuter till lägergården.

Adress:

Sagostunderna

Ljungdalavägen 20

Höllviken

Det finns flera alternativ på resväg. Använd dig av www.resrobot.se eller www.skanetrafiken.se för att hitta den resa som passar dig bäst. Nedan finns ett alternativ på resväg.

Ditresa

Från Malmö C ta buss 100 till Höllvikens Centrum. Byt buss till 181 och gå av vid Höllviken Klockarevägen. Den sista bussen du kan ta för att hinna i tid till utbildningen går 18.22 från Malmö C. Resan tar ca 1 timme.

Från Kastrup tar du tåg till Hyllie och därefter buss 300 till Höllvikens Centrum. Byt buss till 181 och gå av vid Höllviken Klockarevägen. Den sista bussen du kan ta för att hinna i tid till utbildningen går 18.57 från Malmö Hyllie. Resan tar ca 30 min.

Från Sturup åker du flygbuss till Malmö C och följer instruktionerna därefter.

Hemresa

Du kan tidigast åka med en buss som går 13.33 från Höllviken Klockarevägen. Det är buss 152 till Höllviken C där du sen byter till buss 100 för att komma till Malmö C. Bussen är framme vid Malmö C 14.50, så boka din fortsatta resa efter det.

Rabatt på SJs tågbiljetter

Reser du med SJ till utbildningen kan du få rabatt på din resa. Klicka här för att läsa mer om hur du går tillväga.

OBS!

Om du av någon anledning inte kan komma fram i tid eller måste åka tidigare så måste du kontakta utbildningssamordnaren i god tid i förväg (dock senast 1 vecka innan) och få detta godkänt.

Juniorspåret

Är du ny i CISV eller i Junior Branch och vill veta mer vad vi gör? Eller är du kanske en rutinerad junior som redan tycker du kan allting om fredsutbildning och konflikthantering? Oavsett vem du är har vi något för dig på Juniorspåret!

Jp, Juniorspåret är en utbildningshelg liknande Juniorernas Inspirationsmöte och Juniorernas Årsmöte där vi både går igenom grunderna till CISV, Junior Branch, fredsutbildning med mera samt har mer praktiskt fokus på till exempel hur man håller i juniorträffar i sin lokalförening eller hur vi ska rekrytera fler medlemmar.

Låter detta som något för dig? Håll ögonen öppna för mer information om helgen på vår facebook sida, CISV Sweden Junior Branch och vår instagram där vi heter @cisvswedenjuniorbranch!

Hälsningar,

NJR/SJR Kommittén och Juniorernas Utbildningskommitté

Praktiskt - avanmälan, ta med dig, PostImpact

Vid avanmälan senare än måndagen före utbildningen, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna. Det kan vara bra att ta med ett extra par strumpor ifall det är kyligt längs med golven.

Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

PostImpact är en obligatorisk utbildning för alla över 16 år som deltagit i ett internationellt program under 2020. Helgen fokuserar på reflektion och erfarenhetsutbyte. Anmäl dig redan nu till PostImpact här: https://www.cisv.se/event/postimpact-reflektion/

Eventuella allergier och matval

CISV Sweden serverar vegetarisk mat (alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter går bra) som standard. Ange i din anmälan om du önskar specialkost (till exempel veganskt eller kött). Fyll i rutan "Allergi/matval" i formuläret om du har någon allergi.

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

 • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
 • du har begränsade kunskaper i svenska,
 • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
 • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
 • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

Om utbildningen

CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Swedens utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) generella kompetenser, B) utbildningsområde, samt C) fördjupande utbildning i ditt CISV program.

A) Generella kompetenser

De generella kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

B) Utbildningsområde

CISV International arbetar med fyra stycken utbildningsområden; mänskliga rättigheter, hållbarhet, mångfald och konflikthantering. Under 2020 fokuserar vi på hållbar utveckling, sustainable development.

C) Fördjupande utbildning i ditt CISV-program

De programspecifika sessionerna är anpassade för det program som du ska delta på. Den delen innehåller frågor om programmets mål, rollfördelning under programmet, regler man måste förhålla sig till mm.

Innan du kommer till PreImpact ska du ha fått grundläggande kunskaper om CISV som organisation, programmets innehåll och upplägg samt information om fondansökningar och formulär av din lokalförening.

Tags

#CISV Sweden#Utbildning

Tid och plats

När

2020-05-15 - 20:00 - 2020-05-17 - 13:30

Arrangör

CISV Sweden

Sista anmälningsdatum

2020-05-01

Anmäl dig
Kontaktperson

Anna Rydborg
E-post: impact@cisv.se

Sitemap
CloseClose

Sök