CISV Sweden på Liseberg

Den 26e april var det dags igen. För 24e året i rad klädde sig hundratals glada CISVare i charmiga fiskehattar och varvade dagen med spännande åkattraktioner (inte minst nya Mechanica, där ryktet går om att bultarna satt lite väl löst och ramlade av) med glada återseenden och en jättesamling vid Stora Scenen, tveklöst en av världens största CISV events!

Hatt? Check!

Fiskehattarna har varit med ändå från starten, med en ny färgkombination varje år. Årets färger var rosa och röd vilket gjorde dem lika iögonfallande som svårmatchade. Varje år finns det också ett tema eller en utmaning, och 2015 var utmaningen att alla skulle ha på sig sin fräckaste CISV t-shirt. Syftet med hattarna och tröjorna är att CISV ska synas och människor ska fråga om oss, vilket funkade även i år. 

Klockan 16 samlades alla dryga 450 CISVare på plats vid Stora Scenen för ett upprop. Nästan alla CISV Swedens 15 lokalförningar var på plats, och även ett par från Norge och en från England. Vi skapade en stor cirkel och sjöng CISV sången innan vi alla spred ut oss över Liseberg och genomförde en "flash mob". En flash mob är när en stor grupp människor gör något oväntat och uppseendeväckande offentligt, så på en given signal frös alla 450 hattprydda CISVare över hela Liseberg och stod helt stilla i 20 sekunder, för att sedan gå vidare som om inget hade hänt.

Många gamla rävar inom organisationen fick chansen att återses, likaså samlades tidigare års delegationer för återträffar och umgicks igen. Årets nya deltagare fick chansen att träffa andra som också ska iväg eller som redan varit iväg och förväntansfullheten inför sommarens äventyr trappades upp än mer. En riktigt lyckad dag helt enkelt!

Vi ses väl nästa år?