Juniorernas Inspirationsmöte

Det är torsdag eftermiddag den 29 oktober 2015 och vi rullar söder ut mot lägergården Sörgården utanför Helsingborg. Det är CISV Swedens juniorer som samlas för Juniorernas Inspirationsmöte.!

Ett kreativt möte

Det är torsdag eftermiddag den 29 oktober 2015 och vi rullar söder ut mot lägergården Sörgården utanför Helsingborg, självklart kör vi vilse och blir en smula försenade. Timmarna går och förväntansfulla och lite trötta buss-,bil- och tågresenärer väller in. Det är CISV Swedens juniorer som samlas för Juniorernas Inspirationsmöte.

Varför ett Inspirationsmöte?

Två gånger om året (på Juniorernas Årsmöte och Juniorernas Inspirationsmöte) samlas juniorer i olika åldrar, från olika städer och med olika erfarenheter för att ha kul, utveckla Sveriges juniorverksamhet, få kvalitativ fredsutbildning, inspireras och inspirera. Juniorernas Inspirationsmöte är också den helg då nya juniorrepresentanter för CISV Sweden väljs. I år valdes:

Nationell Juniorrepresentant (NJR):
Viktor Sundt, ordinarie (2 år)
Nour Askary, suppleant (1 år)

Styrelseledamot vald av juniorerna (SJR):
Nadja Isaksson, ordinarie (2 år)
Sissela Sjögren, suppleant (1 år)

NJRsen Andreas Nord och Johan Söderberg samt SJRsen Victoria Eidenvall och Vera Bökman avgick från sina representantroller under helgen. Ett stort tack för ert brinnande engagemang och insats de senaste åren! Stina Fasth och Edda Fabricius Lindén sitter kvar ett år som Nationell Juniorrepresentant respektive Styrelseledamot vald av juniorerna.

Kvalité och kvantitet

Det var något speciellt med Juniorernas Inspirationsmöte 2015… Redan den 9 oktober, en vecka innan sista anmälningsdag, var det fullbokat. Hela 63 deltagare! Detta ledde till nya utmaningar för oss som arrangörer med att ordna en reservlista för de som inte hann få en plats, hur man lyckas skjutsa nästan 70 personer i två bilar på så effektivt sätt som möjligt etc. I år bjöd vi också in en gästföreläsare, Hanin Shakrah, för att ge oss en inblick i situationen i Syren samt hur det är att vara flykting. Jag talar nog för de allra flesta som var där när jag säger att dessa två timmar gick rakt in i hjärtat och väckte många idéer, tankar och funderingar. Ett stort tack till Hanin som gav oss värdefulla tankar i annan form än vår CISV-stil.

På schemat stod fredsutbildande aktiviteter, CISV och Junior Branch som organisation, bra att ha-dokument, skapande av projekt och nya idéer och självklart spännande underhållning.Det var inte bara en stor mångfald i schemat utan också hos deltagarna. På Inspirationsmötet -15 fanns det plats för de som åkte på sitt första juniorverksamhetsevent, de som har hängt med ett tag och visar ett otroligt engagemang lokalt samt de som vill facilitera aktiviteter istället för att delta på dem - utbildarna. Med oss i Skåne fanns också våra kära grannar Danmark och Norge. Det stora erfarenhetsspektrat gav upphov till givande diskussioner och nya synsätt.

Stor framgång

Summa summarum: närmare 70 deltagare, gästföreläsare, många utbildare och alla fantastiska deltagare gjorde Juniorernas Inspirationsmöte 2015 till något utav en historisk händelse. Engagemanget vi visar upp lyfter verkligen taket, ifrågasättandet och nyfikenheten driver vår organisation framåt och alla roliga påhitt ger oss en underbar gemenskap. Drivet och kunskapen deltagarna besatt visar verkligen att unga människor kan åstadkomma fantastiska saker, det är något ska vi vara stolta över och ta vara på.

TACK för att ni kom och deltog, det är ni som utvecklar CISV och vår juniorverksamhet och gör det så grym som den är idag - ni är bäst! Jag hoppas vi ses på Juniorernas Årsmöte i vår eller någon annanstans i Sverige (och glöm inte svara på utvärderingen, så vi kan göra ett ännu bättre Juniorernas Inspirationsmöte 2016).

Stina Fasth
Nationell Juniorrepresentant för CISV Sweden