Youth Meeting 2015

2015 arrangerade CISV Göteborg ett Youth Meeting. Läs mer om hur det gick!

Under påskveckan anordnade CISV Göteborg ett Youth Meeting för 14-15-åringar. Staben, bestående av Martin Ingelström, Aron Berglund, Elin Persdotter och Anton Ruus, förberedde sig och planerade under lång tid för att allt skulle gå så smidigt som möjligt.

Lägret gick av stapeln den 4 april och anordnades på Gråbogården, nordöst om Göteborg. Delegationer om sex deltagare och en ledare anlände från Italien, Norge, Storbritannien, Sverige och Tyskland och det var full rulle från första stund.

Vad hände?

Efter de första 36 timmarna av lägret gått, då staben ansvarat för allt innehåll såsom namn- och ”lära-känna”-lekar, en genomgång av hur man planerar aktiviteter samt en introduktion till årets internationella tema, Conflict & Resolution, tog delegaterna över ansvaret för aktiviteterna. Aktiviteternas fokus varierade mycket inom temats gränser. Allt från storskaliga krig, samhälliga konflikter och mobbing, till konflikter man kan ha inombord med sig själv. Vi diskuterade bl.a skadliga normer kring sexualitet och kön, rasism, mänskliga rättigheter och våra egna personliga osäkerheter.

Redan efter tre-fyra dagar satt staben och ledarna under ”Leaders Meeting” och förundrades hur sammansvetsad vår grupp blivit på så kort tid och hur många av deltagarna vuxit enormt som världsmedborgare och personer. Vi kände att detta skulle bli ett minne för livet för alla närvarande.

Utflykt

Den åttonde april åkte vi på en utflykt. Särskilt långt åkte vi inte, utan endast 5 km ner till närmsta fotbollsplan; Lekstorpsvallen. Vi i staben hade innan lägret börjat gjort reklam för och bjudit in lokala ungdomar på en fotbollsturnering.

Någonstans mellan 20 – 30 ungdomar dök upp i varierande åldrar – från 10 – 48! Vi mixande ihop lagen och kickade igång. Efteråt kunde man se CISVare och lokala ungdomar sitta i ring och samtala och knyta nya kontakter, och vi i staben tyckte att det var väldigt kul att vi lyckats ta med CISV till lokalsamhället och skapat denna arena för kulturellt utbyte.

Tiden går fort

Tiden går tyvärr ofta alldeles för fort på CISV-program, och när vi under den sista kvällen samlade alla madrasser i det stora aktivitetsrummet och höll en avslutande aktivitet där vi i tur och ordning fick dela med oss av vad vi uppskattade mest med varandra önskade samtliga att vi kunnat få mer tid tillsammans, om så bara några dagar! Under denna sista natt var 
många uppe tills soluppgången och klämde ur det allra sista ur lägret.

Morgonen därefter, den 11 april var det slutligen dags för avsked. Vi hade skrivit hälsningar till varandra i s.k. ”booklets” som vi inte fick läsa förrän vi lämnade lägergården. Trots att alla ville stanna och många adjön var jobbiga fanns det en härlig optimism i luften bland deltagarna; detta behövde ju inte vara hejdå, utan endast tills vidare!