Event

CISV Swedens årsmöte 2018

This event has passed
Välkommen till årsmötet! I år träffas vi 10–11 mars i Gilwellstugan ett par mil från Flen.

På årsmötet går vi igenom verksamhetsåret 2017 och ni ska gemensamt bestämma fokus för 2018. I vanlig ordning har ni ett antal val som ska göras, motioner som ni ska besluta om samt andra frågor som behöver tas upp och diskuteras av er lokalföreningar.

Ta chansen att förutom vara med och påverka CISV Swedens verksamhet även umgås med kollegor från de andra lokalföreningarna, representanter från de nationella kommittéerna och styrelsen.

Utnyttja möjligheten och gör er röst hörd! Var med och säkerställ att vi fokuserar på det som är viktigt för er och som kan göra ert engagemang bättre och lättare.

Välkomna!
CISV Swedens styrelse

Motioner

Ett sätt som enskilda medlemmar, lokalföreningar och kommittéer kan använda för att påverka CISV Sweden är att lämna in motioner. En motion kan vara till exempel ett förslag på att förändra något eller om hur resurser ska prioriteras.

Här kan du läsa mer om mötesteknik och ladda ned en mall för motioner. Senast fredag 26 januari behöver vi få in era motioner (se undantag nedan i stadgarna ang motioner från Juniorernas årsmöte). Motioner som kommer in efter det behandlas av årsmötet endast i mån av tid. Maila era motioner (eller frågor om motioner) till CISV Swedens generalsekreterare (secretary@remove-this.se.cisv.org).

Ur CISV Swedens stadgar § 17:

En motion har inkommit i stadgeenlig tid om den anmälts till styrelsen senast sex veckor före ordinarie årsmöte eller tre veckor före extra årsmöte. Motioner som anmälts för sent behandlas av årsmötet i mån av tid efter att behandling av övriga ärenden skett och i den ordning de inkommit.

Motion om ändring av stadgan eller upplösning av organisationen får endast tas upp till behandling om den anmälts i stadgeenlig tid.

Motion som inkommit från de nationella juniorrepresentanterna efter bifall på Juniorernas årsmöte, vilken inte avser ändring av stadgan eller upplösning av organisationen, ska anses inkommen i stadgeenlig tid om den anmälts till styrelsen senast samma dag som Juniorernas årsmöte avslutas och senast 13 dagar före CISV Swedens ordinarie årsmöte.

Styrelsens tolkning av stadgan är att antal veckor före årsmöte/extra årsmöte räknas från fredag kväll innan mötet startar.

Val

Inför årsmötet söker CISV Sweden nya förtroendevalda till styrelsen och valberedningen, samt revisorer. Är du intresserad eller vet du någon som skulle passa bra, kontakta valberedningen på valberedningen@remove-this.se.cisv.org

Motioner senast 26 januari

Ett sätt som enskilda medlemmar, lokalföreningar och kommittéer kan använda för att påverka CISV Sweden är att lämna in motioner till årsmötet. En motion kan vara till exempel ett förslag på att förändra något eller om hur resurser ska prioriteras.

Här kan du ladda ned en mall för motioner Senast 26 januari behöver vi få in era motioner. Motioner som kommer in efter 26 januari behandlas av årsmötet endast i mån av tid. Mejla era motioner (eller frågor om motioner) till CISV Swedens generalsekreterare secretary@remove-this.se.cisv.org.

Möteshandlingar

Handlingarna kommer att göras tillgängliga här senast fyra veckor före mötet. Av hänsyn till miljön har styrelsen beslutat att CISV Sweden inte skriver ut eller skickar handlingarna med post. 

Årsmöteshandlingarna 2018 laddar du ned här.
Vi upptäckte ett skrivfel på s 38 (en sifferuppgift i motion 2). Den nya korrigerade version av handlingarna lades upp här fredag 23 februari.

Redaktionella ändringar
Om du hittar mindre fel, stavfel till exempel, som du vill föreslå ska ändras i verksamhetsberättelsen eller verksamhetsplanen, skulle vi uppskatta om du kan meddela det före årsmötet, senast onsdag 28 februari. Skicka dina synpunkter till secretary@remove-this.se.cisv.org.

Protokoll 2017
Årsmötesprotokollen hittar du här på hemsidan.
Styrelseprotokollen från 2017 skickas ut vid förfrågan till secretary@remove-this.se.cisv.org

Stadgar
CISV Swedens stadgar finns här på hemsidan.

Tips: planera gärna in ett möte i er lokalförening under februari så att ni tillsammans kan gå igenom handlingarna inför årsmötet.

Fråga gärna före årsmötet!

Om du har frågor om innehållet i möteshandlingarna är du varmt välkommen att höra av dig till styrelsen eller kansliet före årsmötet. Du får snabbare svar på det som är oklart och vi har möjlighet att bättre förbereda presentationerna på årsmötet! Det går självklart bra att ta upp frågor även under årsmötet.

Styrelsen når du på adressen board.list@remove-this.se.cisv.org och generalsekreteraren på adressen secretary@remove-this.se.cisv.org.

När det gäller frågor om ekonomi och budget är det en bra idé att kontakta ekonomiansvarig i styrelsen direkt: Alba Stjärnkvist alba.stjarnkvist@remove-this.se.cisv.org

Tider

Årsmötet börjar klockan 10.00 lördagen. Lördagens program sträcker sig in på kvällen med gemensam social aktivitet efter att mötet är slut för dagen. På söndagen avslutar vi mötet och hjälps sedan åt med städning tills vi är klara till ca kl 15. Det går bra att komma på fredag kväll - meddela det i så fall i din anmälan.

Introduktion till årsmötet
Själva årsmötet börjar på lördag kl 10.00 men nytt för i år är att vi kommer ha en introduktion till årsmötet på fredagskvällen för dig som vill få mer kunskap om hur årsmötet går till. Vi kommer att diskutera mötesteknik, inkomna motioner och svara på frågor. Allt för att ni ska känna er så förberedda som möjligt. Vi kommer även inleda mötet på lördagen med en kortare genomgång av mötestekniken.

Resa till lägergården

Gilwellstugan ligger vid sjön Båvens strand nära Sparreholm i Sörmland.

Rabatt på SJs tågbiljetter
CISV Sweden förespråkar resor med tåg, både med tanke på trafiksäkerhet och för att det är bättre för miljön. Vi har ett avtal med SJ så att du kan få rabatt på din tågresa. Klicka här och läs mer om hur du gör för att resa billigare med SJ.

Ditresa med tåg/buss
Närmaste tågstation är Flens station och därifrån skjutsar vi dig sista biten till lägergården. Ankom senast 09.25 till Flen station. Bilresan tar ca 20 minuter.

Från Gnesta station går det att åka buss 589 Mot Flen och kliv av vid Sparreholm, Nygatan. Bussresan tar ca 40 minuter och vi skjutsar er från busshållplatsen. Bilresan tar ca 7 minuter. Sista bussen du kan ta går 08.10 från Gnesta.
 
Hemresa med tåg/buss
Vi kommer att skjutsa dig till Flens station efter att mötet är avslutat. Vi anländer då till stationen tidigast 15.30 för anknytning till tåg. 

Vi kommer att skjutsa till busshållplatsen i Sparreholm där den tidigaste bussen går 15.15 mot Gnesta. 

OBS! Om du av någon anledning inte kan komma fram i tid eller måste åka tidigare så måste du kontakta oss i god tid i förväg. Skriv då till vendela.storkamp@remove-this.se.cisv.org 
 
Med bil
https://kartor.eniro.se/m/F2QN1 
Adress: Gilwellstugan, 649 91 Sparreholm

Om ni föredrar att ta bil till årsmötet, uppmuntrar vi er att samarbeta och samåka.
Tips: gå med i Facebookgruppen Samåkning i CISV Sweden

Sista anmälningsdag söndag 25 februari 2018

Anmäl dig så snart som möjligt för bättre och billigare resa. Kom ihåg att ange i anmälan om du representerar din lokalförening eller NJRs och har rösträtt på mötet och om du vill övernatta fredag-söndag eller lördag-söndag samt ankomst- och avresetider.

Avanmälan

Om du skulle ångra dig kan du avanmäla dig senast måndag 6 mars utan kostnad. Om du meddelar 7 mars eller senare att du inte kan komma och inte hittar en ersättare tar vi ut en avgift på 250 kr.

Kostnader

Lokalföreningar: CISV Sweden står för kost, logi och deltagaravgift för en person per lokalförening.

Nationella kommittéer, arbetsgrupper och juniorrepresentanterna: CISV Sweden står för resa, kost, logi och deltagaravgift för en representant per kommitté eller arbetsgrupp samt för tre juniorrepresentanter.

Styrelsen, anställda, valberedningen och mötesfunktionärer: CISV Sweden står för resa, kost, logi och deltagaravgift.

Ytterligare deltagare: Ytterligare personer som önskar delta är varmt välkomna (i mån av plats) till en kostnad av 250 kr per person. Betalningen sker genom faktura efter anmälan.

Ersättning för utlägg

När du har gjort ekonomiska utlägg för CISV Swedens räkning ansöker du om ersättning genom att fylla i formuläret Rese- och kostnadsersättning Skicka det tillsammans med kvitton/biljetter till CISV Swedens kassör. Kontaktuppgifter hittar du i formuläret.

Åhörare

Det går bra att vara med som åhörare på årsmötet, för den som vill det. För vår planering är det bra om du i så fall meddelar lite i förväg att du kommer, men du behöver inte anmäla dig i lika god tid som den som deltar i hela programmet och/eller som den som övernattar. Skicka i så fall ett mejl till generalsekreterare Karin Ploen secretary@remove-this.se.cisv.org och meddela att du vill vara med som åhörare.

Ta med dig

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder och handduk. Det kan vara lite kallt på gården, så ta gärna med en extra tröja och inneskor eller sockar.

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

  • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
  • du har begränsade kunskaper i svenska,
  • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
  • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
  • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

Vegetarisk mat

Maten på CISV Swedens möten och utbildningar är vegetarisk, lakto-ovo vegetarisk (vi serverar alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter förekommer).

Eventuella allergier och matval

Fyll i rutan "Allergi/matval" i formuläret om du har någon allergi eller specifika önskemål om matval.

Kontakt

Vänd dig med frågor till generalsekreterare Karin Ploen via mejl till secretary@se.cisv.org eller på telefon 070 538 55 44.

Praktisk information

Typ: Årsmöte
Förening: CISV Sweden

Datum

Startdatum: 2018-03-10
Slutdatum: 2018-03-11