Event

PreImpact 4 – Sydväst Step Up, Seminar Camp och uppsamling

This event has passed
Ska du delta på Step Up som ledare eller deltagare från Båstad-Bjäre, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Malmö-Lund eller Mölndal? Eller ska du delta på Seminar Camp eller något annat program men inte kunnat gå på ”din” Impacthelg under 2018? Då ska du anmäla dig till denna PreImpact-utbildning!

Under helgen kommer du att få utbildning i vad ett Step Up, Seminar Camp eller annat valt program är. Utbildningen innehåller sessioner som är både generella och programspecifika. Allt för att du ska känna dig mer förberedd inför ditt internationella program. Tidigare deltagare delar med sig av sin erfarenhet och utbildar dig för att du ska få bästa möjliga upplevelsen.

Datum och tid: 25/5 kl. 20.00 till den 27/5 kl 13.30, 2018
Plats: Sagostunderna, Ljungdalavägen 20, Höllviken
Frågor: 
impact@remove-this.se.cisv.org
Ansvariga lokalföreningar: CISV Malmö-Lund och CISV Helsingborg

 

Målgrupp

1.    Step up-delegationer (ledare och deltagare) från:
Båstad Bjäre
Göteborg
Halmstad
Helsingborg
Malmö-Lund
Mölndal

2.    Seminar camp-deltagare

3.    Uppsamling för de som ej kunnat delta på Impact på "sin" helg. 
Denna utbildning kommer dock inte att vara lika programspecifik som övriga utbildningar.
Vi rekommenderar starkt att du deltar på PreImpact på den helg som är avsatt för det program du ska delta på.

 

Anmälan

PreImpact är obligatoriskt för alla som ska delta i ett internationellt program. Längst ner på sidan finns det en anmälningslänk. OBS! Sista anmälan 2 veckor före utbildningens start, alltså 11 maj. Se till att boka din resa innan du anmäler dig så du kan uppge den informationen i din anmälan.

Utbildningen kommer att finnas som evenemang på facebook i början av 2018. Tacka ja där när du har anmält dig och använd gärna forumet för att kommunicera om till exempel samåkning med övriga deltagare. Du kan också hitta personer att samåka med i Facebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden".

Frågor till ansvarig för helgen ställs bäst via mail.

 

Vägbeskrivning

Sagostunderna ligger i Höllviken utanför Malmö. Dit åker du lättast kollektivt till hållplatsen Höllviken Klockarevägen där lägergården ligger. Från busshållplatsen Höllviken Klockarevägen är det skyltat och det tar 5-10 minuter att gå. Det går också bra att åka till hållplatsen Höllviken Centrum och gå 25 minuter till lägergården.


Adress:
Sagostunderna
Ljungdalavägen 20
Höllviken

Det finns flera alternativ på resväg. Använd dig av www.resrobot.se eller www.skanetrafiken.se för att hitta den resa som passar dig bäst. Nedan finns ett alternativ på resväg.

Ditresa

Från Malmö C ta buss 100 till Höllvikens Centrum. Byt buss till 181 och gå av vid Höllviken Klockarevägen. Den sista bussen du kan ta för att hinna i tid till utbildningen går 18.22 från Malmö C. Resan tar ca 1 timme. 

Från Kastrup tar du tåg till Hyllie och därefter buss 300 till Höllvikens Centrum. Byt buss till 181 och gå av vid Höllviken Klockarevägen. Den sista bussen du kan ta för att hinna i tid till utbildningen går 18.57 från Malmö Hyllie. Resan tar ca 30 min.

Från Sturup åker du flygbuss till Malmö C och följer instruktionerna därefter.


Hemresa

Du kan tidigast åka med en buss som går 13.33 från Höllviken Klockarevägen. Det är buss 152 till Höllviken C där du sen byter till buss 100 för att komma till Malmö C. Bussen är framme vid Malmö C 14.20, så boka din fortsatta resa efter det. 

Rabatt på SJs tågbiljetter

Reser du med SJ till utbildningen kan du få rabatt på din resa. Klicka här för att läsa mer om hur du går tillväga.


OBS!

Om du av någon anledning inte kan komma fram i tid eller måste åka tidigare så måste du kontakta utbildningssamordnaren i god tid i förväg (dock senast 1 vecka innan) och få detta godkänt.

 

Praktiskt

Vid avanmälan senare än måndagen före utbildningen, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Maten på alla Impact-helger är vegetarisk, lakto-ovo vegetarisk (alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter går bra).

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna. Det kan vara bra att ta med ett extra par strumpor ifall det är kyligt längs med golven.

Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

 

Eventuella allergier och matval

Fyll i rutan "Allergi/matval" i formuläret om du har någon allergi eller specifika önskemål om matval.

 

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

  • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
  • du har begränsade kunskaper i svenska,
  • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
  • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
  • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

 

Om utbildningen

CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Swedens utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) generella kompetenser, B) utbildningsområde, samt C) fördjupande utbildning i ditt CISV program.

A) Generella kompetenser

De generella kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

B) Utbildningsområde

CISV International arbetar med fyra stycken utbildningsområden; mänskliga rättigheter, hållbarhet, mångfald och konflikthantering. Under 2018 fokuserar vi på mångfald.

C) Fördjupande utbildning i ditt CISV-program

De programspecifika sessionerna är anpassat för det program som du ska delta på. Den delen innehåller frågor om programmets mål, rollfördelning under programmet, regler man måste förhålla sig till mm. 

Innan du kommer till PreImpact ska du ha fått grundläggande kunskaper om CISV som organisation, programmets innehåll och upplägg samt information om fondansökningar och formulär av din lokalförening.

Praktisk information

Typ: Utbildning
Förening: CISV Sweden

Datum

Startdatum: 2018-05-25
Slutdatum: 2018-05-27

Plats

Sagostunderna, Ljungdalavägen 20, Höllviken

Arrangör

Utbildningssamordnare Anna Edlund
E-postadress impact@se.cisv.org