Event

PreImpact 5 – Inställt

Ska du delta på en internationell utbildning under vintern och ännu inte deltagit på ett PreImapct? Då ska du anmäla dig till denna utbildning!

Under helgen kommer du att få utbildning i vad ett Village, IPP eller Seminar camp är. Det kommer vara både generella, fokus på ett utbildningsområde och programspecifikasessioner. Allt för att du ska känna dig mer förberedd inför ditt internationella program. Tidigare deltagare delar med sig av sin erfarenhet och utbildar dig för att du ska få bästa möjliga upplevelsen.

Datum och tid: kl 20.00 den 19/10 till kl 14.00 den 21/10, 2018
Plats: Frustunaby Scoutgård, Gnesta
Frågor: 
impact@remove-this.se.cisv.org
Ansvariga lokalföreningar: CISV Strängnäs och CISV Stockholm

 

Målgrupp

1.    Youth Meeting-ledare

2.    Youth Meeting-stab

3.    IPP – deltagare

4.    Village – ledare

5.    Junior Counselors (JC)

6.    Seminar camp

Anmälan

PreImpact är obligatoriskt för alla som ska delta i ett internationellt program. Längst ner på sidan finns det en anmälningslänk. Sista anmälan är 2 veckor före utbildningens start, alltså 5 oktober. Se till att boka din resa innan du anmäler dig så du kan uppge den informationen i din anmälan.

Utbildningen kommer att finnas som evenemang på facebook i början av 2018. Tacka ja där när du har anmält dig och använd gärna forumet för att kommunicera om till exempel samåkning med övriga deltagare. Du kan också hitta personer att samåka med i Facebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden".

Frågor till ansvarig för helgen ställs bäst via mail.

 

Vägbeskrivning

Lägergården ligger 6,7 mil från Stockholm. Du tar dig till Gnesta station, som är den närmaste stationen med kollektivtrafik. Vi hämtar upp dig där, alternativt att du vill ta en promenad på 15-20 min. Skriv i din anmälan om du vill ha skjuts sista biten.

OBS!

Om du av någon anledning inte kan komma fram i tid eller måste åka tidigare så måste du kontakta utbildningssamordnaren i god tid i förväg (dock senast 2 veckor innan) och få detta godkänt. 

Rabatt på SJs tågbiljetter

Reser du med SJ till utbildningen kan du få rabatt på din resa. Klicka här för att läsa mer om hur du går tillväga.

 

 

Praktiskt

Vid avanmälan senare än måndagen före utbildningen, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Maten på alla Impact-helger är vegetarisk, lakto-ovo vegetarisk (alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter går bra).

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna. Det kan vara bra att ta med ett extra par strumpor ifall det är kyligt längs med golven.

Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

 

Eventuella allergier och matval

Fyll i rutan "Allergi/matval" i formuläret om du har någon allergi eller specifika önskemål om matval.

 

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

  • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
  • du har begränsade kunskaper i svenska,
  • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
  • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
  • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

 

Om utbildningen

CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Swedens utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) generella kompetenser, B) utbildningsområde, samt C) fördjupande utbildning i ditt CISV program.

A) Generella kompetenser

De generella kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

B) Utbildningsområde

CISV International arbetar med fyra stycken utbildningsområden; mänskliga rättigheter, hållbarhet, mångfald och konflikthantering. Under 2018 fokuserar vi på mångfald.

C) Fördjupande utbildning i ditt CISV-program

De programspecifika sessionerna är anpassat för det program som du ska delta på. Den delen innehåller frågor om programmets mål, rollfördelning under programmet, regler man måste förhålla sig till mm. 

Innan du kommer till PreImpact ska du ha fått grundläggande kunskaper om CISV som organisation, programmets innehåll och upplägg samt information om fondansökningar och formulär av din lokalförening.

Praktisk information

Typ: Utbildning
Förening: CISV Sweden

Datum

Startdatum: 2018-10-19
Slutdatum: 2018-10-21

Plats

Frustunaby, Gnesta

Arrangör

Utbildningssamordnare Anna Edlund
E-postadress impact@se.cisv.org