Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Dag ett på EJBM 6/4-07

Fredag 6 april 2007

Så var det dags att åka till EJBM, klockan för tidigt så vaknade jag i en skön säng i Strängnäs med duntäcke och 7 kuddar. En tidig men i övrigt helt underbar morgon.

Jag flyger från Arlanda ner till Linates flygplats i Milano, medan Tom och Louise flög igår från Köpenhamn. Och stackars Kajsa fick flyga från Norge...

Tom och Louise mötte mej när jag kom till Milano och tillsammans åt vi en bit och fick smaka på den inte helt tokiga glassen, sen var det dags att sätta oss på ett tåg för att hinna med den inhyrda bussen till lägergården.

Under de få timmarna (2-3 stycken tror jag) som vi var i Milano sprang vi på flera andra CISV:are som också skulle på EJBM.

Efter en trevlig tågresa (tillsammans med en kille från Estland) kom vi fram till mötesplatsen där det redan väntade några CISV:are. Här lyckades Louise skaffa sig lokala vänner. Way to go, Louise!

Efter en tids väntan kom bussen och vi gav oss av mot lägergården som låg alldeles för långt upp i bergen. Det började med en mjukstart och efter en hel del information och introduktion så åt vi middag. Pasta såklart. Det var några riktigt roliga lära känna varandra lekar.

Vi sover i två olika hus, huset där tjejerna sover är även där vi har den stora samlingslokalen som vi även äter i. Vilket innebär att vi måste flytta bord fram och tillbaka mellan alla mål och även stolarna åker fram o tillbaka som aldrig förr, galet värre.

För att inte tala om sovsalarna, när man alldeles för tydligt hör hur folk snarkar i rummet bredvid, ja då vet man att väggarna inte är tillräckligt tjocka.

Sängarna var... inte som hemma, våningssängar har jag absolut ingenting emot, så länge de har galler på kanterna. Men ja, det var ju just det som saknades. Saknades gjorde även kudden. Men det var nog ändå ett mindre problem för Tom som glömde sin sovsäck hemma.

Denna kväll var vi väldigt trötta, men det var vi som tur var inte ensamma om. Vi somnade nöjda med dagen och med stor nyfikenhet på vad som skulle komma.

God natt!