Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Dag fem på EJBM 10/4-07

Tisdag 10 april 2007

Efter gårdagens lägereld med gitarr, luktade allt rök idag, vilket scouten inom Rasmus uppskattade. Idag var frukosten förbättrad, vi fick juice!

Varje morgon så har vi en såkallad ”Good Morning time” en liten stund där ett land gör en rolig aktivitet. Idag var det Tyskland som körde ett parti Tetris, men inte på en tv, nej, med alla deltagare som bitar. Förträffligt roligt var det och till på köpet var det tetrismusik för att öka stämningen.

Idag är sista dagen med utbildande sessioner, Kajsa och Rasmus testade samma sessioner som gjorde Tom till självutnämnd manipuleringsmästare. Tom å andra sidan diskuterade Peace One Day filmen och Louise gick på JB Development där hon fantiserade fram ett perfekt JB där det bland annat skulle finnas en Doris Allen i hologram form.

Nomineringstiden är fram till sent ikväll och Sverige har självklart tagit sitt demokratiska ansvar på allvar och nominerat till alla poster: ReCo, PeCo och Webmaster.

Under eftermiddagen hade vi en gemensam session som hette ”Peace Race” som började med att handla om olika Nobelfredspristagare och slutade med en diskussion i storgrupp om och hur CISV har bidragit till världsfreden samt om CISVs grundare Dr. Doris Allen skulle förtjänat just ett sådant pris.

Chokladen har flödat under dagen, italienarna har öppnat en mycket efterlängtad Camp-shop och flera länder har bjudit på sötsaker både efter lunchen och vid snack, vilket har underlättat vårat forstsatt arbete i ”Think Tank”:arna, som nu var inne på sitt 2:a pass.

Till middag fick vi, inte helt förvånande, pasta, vissa hoppade av glädje för detta, vissa inte.