Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Dag fyra på EJBM 9/4-07

Måndag 9 april

Idag har vi fått forma våra ’Think Tanks’ vilket är arbetsgrupper där vi arbetar med olika projekt som verkar intressanta. Kajsa och Louise hade båda projekt uppe till förslag (en databas för juniorsamarbete och en där man skulle samla bra sessioner). 

Louise är med i en grupp som jobbar med utveckling av en europeisk hemsida tillsammans med EJBMs finaste datanördar, medan Kajsa & Tom ingår i en grupp som jobbar med lokalföreningsutveckling genom partnerlokalföreningar i olika europeiska länder. Rasmus grupp diskuterar hur man kan gå ut i skolor och göra aktiviteter. Vi trivs bra.

Vi fick även äntligen springa av oss lite genom en aktivitet utomhus som innehöll både amerikansk fotboll, vattenballonger och blå och gul färg = precis som det ska vara med andra ord. Dessutom hade vi friskisinspirerat gympapass med geebeejaybee (de engelska juniorerna). Good times!

Självklart gjorde vi även lite vettiga saker. Som tillexempel att lära oss mer om kroppsspråk. Kajsa är en kraftfull talare (se bilden). Vi fick även veta mer om bland annat IJB (International Junior Branch) fungerar, vad som är viktigt att tänka på när man utvärderar (både andra och sig själv) samt hur det fungerar när man ska vara ledare i CISV Frankrike. Mycket lärorikt.

Detta var även dagen då vi tog gruppfoton. Titta så vackra vi är!

På kvällen hade hemmastaben återigen hittat på finfin underhållning genom att på äkta scoutvis ordnat en lägereld. Där grillade vi marshmallows och sjöng sånger natten igenom. Italienarna visade ännu en gång att man inte riktigt är helt hemma med det här med risk management. Att smälla upp en träpall på en inte alltför stabil eld är ingen bra idé (prova inte det hemma barn). Som tur var lekte Pipo från Portugal brandman och räddade oss alla från skador. Han tvingade även staben att bryta ner nästa träpall till normal vedstorlek innan de lade den på elden. Smart!