Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Dag sex på EJBM 11/4-07

Onsdag 11 april

På grund av krånglande datorer och bristande kommunikation har vi sabbat tidsschemat och uppdatering har tagit alldeles för lång tid. Vi ber väldigt mycket om ursäkt, men lovar att det de närmaste två dagarna kommer komma massvis av läsning om slutspurten av EJBM!

Efter fem dagar med sylt och softning på golv och gräs bestämde sig Kajsa, Rasmus och Scott från Schweiz att återupptäcka omvärlden. Vi begav oss ut på en morgonpromenad, och snubblade över bland annat ruiner, raviner och blöta italienska fält. Som CISV Europas största friskusar joggade vi in på lägergården lagom till frukost och fick resten av EJBM att bara skaka på huvudet åt oss.

I övrigt var onsdagen en mycket spännande dag. Kvällen innan hade vi fått reda på vilka som kandiderade till ReCO (Regional Coordinator för Europa, ansvarig för alla officiella CISVland) och PeCO (Promotional European Coordinator, ansvarig för de CISVland som inte ännu blivit officiella, som exempelvis Litauen). Dessutom kandiderade två personer till posten som europeisk webmaster.

Kandidater till ReCO var: Nic från Storbritannien, Tuomas från Finland, Camilla från Danmark och Clemzi från Frankrike
Kandidater till PeCO var: Marek från Polen, Charlie från Österrike och Louise från Sverige.
Kandidater till Webmaster var: Frank från Belgien och Alexander från Nederländerna.

Under dagen utsattes kandidaterna för precis en sådan grillning som vi utsätter de som är nominerade till juniorrepresentanter för - de sattes på heta stolen och fick svåra frågor att svara på. Mycket spännande.

Vi avslutade även arbetet med våra think tanks och redovisade resultatet. Bland de grupper som kommer fortsätta sitt arbete efter EJBM finns gruppen som sysslar med 'Twin chapters', tvillinglokalföreningar, gruppen som vill designa en europeisk resurshemsida, och gruppen som vill föra ut CISV i skolan.

På kvällen innan middag var det dags att rösta på motioner och ha personval. Vi kan rapportera att de motioner vi diskuterade på SO var betydligt coolare än de europeiska. De handlade mest om formuleringar i planer och inte om något som var direkt viktigt.

Personvalen var desto mer spännande. Efter en rafflande omröstning blev följande valda:

ReCO: Nic från Storbritannien
PeCO: Marek från Polen
Webmaster: Frank från Belgien

Detta innebar även att Noam från Israel (ReCO) och Laura från Storbritannien (PeCO) avgick, och de avtackades med presenter och applåder. Från Sverige fick de varsin vansinnigt snygg och exklusiv 'Doris is my homegirl'-tshirt och kramar från oss alla fyra.

På kvällen gjorde vi alla oss så snygga vi kunde och hade avslutningsfest till långt in på småtimmarna.