Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Dag sju på EJBM 12/4-07

Torsdag 12 april

Sista dagen var knappt en ordentlig dag ens. Dock var det dags för den verkliga höjdpunkten - vi, den ärovördiga delegationen från Sverige, höll i morgonaktiviteten. Vi valde tema Teamkänsla och hade hejaklackssession inför den klassiska fotbollsmatchen mellan Europa och världen, som äger rum på den stora internationella juniormötet i sommar. Man känner sig ganska mäktig när man får ett rum med 80 människor att hoppa upp och ner i takt och göra töntiga rörelser till Fanclubs 'Henrik Larsson'. En låt som för övrigt bör laddas ner.

Största delen av förmiddagen ägnades åt att städa lägergården, packa ihop alla saker och ha avskedsaktivitet. Prick på slaget två bussades hela EJBM till tågstationen i Piacenza, där vi lämnades åt oss själva. De allra flesta delade upp sig på två tåg för att åka till Milano, där umgänget fortsatte tillsammans med lokala CISVare under kvällen. På morgonen den 13 april styrde Kajsa kosan mot Norge, Louise och Tom tog bussen till flyget mot Köpenhamn, och Rasmus hoppade på ett plan till Arlanda.

Som en kort sammanfattning kan vi rada upp några punkter
- Vi insåg hur lyckligt lottade vi är som faktiskt kan söka pengar till vår verksamhet, medan andra CISV-länder får tjäna ihop pengar till sin
- Det kommer komma en hel del riktigt coolt regionalt samarbete med våra grannländer i den närmaste framtiden - håll ögonen öppna och haka på!
- Nästa EJBM kommer hållas i Portugal
- Var redo att anmäla er till SO Höst. Många coola sessioner från EJBM kommer antagligen återuppstå där
- CISV Sveriges juniorer har väldigt gott rykte ute i Europa. Många gånger möttes vi av kommentaren 'men ni är ju Sverige, ni lyckas med allt' när vi berättade om vad vi gör här hemma. Så sträck på er! Ni, alla juniorer i CISV Sverige, kan vara grymt stolta över er själva.