Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

IJBC i Colombia

2016 års International Junior Branch Conference (IJBC) är slut. Deltagarna har nu rest hem eller vidare på nya äventyr. Här kommer en liten sammanfattning:

Colombia

Att arrangera IJBC i Sydamerika gjorde evenemanget mycket annorlunda jämfört med de två jag har varit på innan enligt mig. Colombia gjorde det möjligt att många många fler från Nord- och Sydamerika kunde delta (tidigare två år har deltagandet varit överrepresenterat EMEA-regionen (Europe, Middle East and Africa)) och alla 13 CISV-land i Amerika var representerade. Detta gjorde atmosfären och diskussionerna väldigt annorlunda och i min åsikt mer nyanserade och bättre.

Innehållet

Det var hög kvalitet på sessionerna (vilket inte är ovanligt på detta event) och var indelade i tre spår - innovación, partipación och conexión (ja vi lärde oss lite spanska också). De tre temana var enligt mig nyttiga för juniorverksamheten och utforska och gav givande och relevanta diskussioner. I år hade vi också stort fokus på projektutveckling. Några redan existerande projekt vidareutvecklades och andra skapades. Ett stort ämne var hur vi går vidare efter de fyra år av projekt vi har haft med fredsutbildning på de fyra grundpelarna. Tyvärr kom vi inte fram till något konkret men det finns många som har intresse att jobba vidare med det!

JB Review (utvärderingen av hur juniorverksamhetens framtid ser ut) var en viktig del av IJBC också. Här finns det mycket att säga men kort sammanfattat var inställningen till JB Review mycket mer positiv i år än tidigare och engagerade diskussioner om framtiden och juniorverksamhetens riktning fanns det många av. Det blir spännande att se vad som kommer härnäst helt enkelt!

Valet

Valet av internationell juniorrepresentant (IJR) är ett av de viktigaste momenten på IJBC. I år hade vi tre kandidater Flora (Brasilien), Ollie (Storbritannien) och Sebastian (Colombia). Flora blev vald efter ett lååångt val men vi är alla övertygande om att hon kommer göra ett jättebra jobb tillsammans med nuvarande IJR Gaspard från Frankrike.

Sammanfattningsvis var IJBC inspirerande och givande och helt klart en ny upplevelse. 

Soliga hälsningar från Nour, Viktor, Anton och
Stina Fasth, senior NJR, stina.fasth@remove-this.se.cisv.org