Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

kalla oss geeks men...

...årsmöten är sjukt spännande!

i helgen gick CISV Sveriges vårmöte (läs årsmöte) av stapeln. självklart var era juniorrepresentanter på plats där det händer. med vässade hjärnor och tunga stämmohandlingar gav vi oss in i motionsdebatterandet!

resultatet? ja, bland annat så:
- har CISV Sverige nu två sprillans nya arbetsgrupper! en som sysslar med lokalföreningarnas utveckling och en som jobbar för att CISV ska bli en mer inkluderande organisation på alla sätt och vis.

- kommer 60 000 kr att fördelas jämt till CISV Sveriges lokalföreningar (för att täcka de extrakostnader barnbydelegationerna kostade förra året - 60 000 kr ska avsättas för att ges nästa år om samma sak händer igen).

- kommer kommittéerna från och med i höst att väljas i samband med höstmötet istället för på vårmötet. något som kommer att göra det mycket lättare för kommittéerna att utföra sina fantastiska arbeten. (psst! juniorerna insåg ju såklart att hösten var bäst för länge sen - därför väljs både styrelsejuniorer & juniorrepresentanter då, haha).


- har CISV Sverige bestämt oss för 5 stycken sjukt coola mål som vi ska jobba med för att 2010 vara en ännu bättre organisation, de är:

  • En organisation som drivs av stabila och dynamiska lokalföreningar
  • En organisation som levererar kvalitativ fredsutbildning
  • En organisation som tar till vara på samhällets mångfald med en öppen atmosfär
  • En organisation med bra kommunikation och ett tydligt varumärke
  • En organisation med stabil ekonomi som medel för främjande av utveckling
  • (mer info om målen kommer snart upp på bloggen)

dessutom lanserades CISV:s nya varumärke - spännande, spännande! (du hittar mer info här:http://resources.cisv.org/branding/).

vi juniorrepresentanter har lärt oss en massa nytt och bra och användbart i helgen - något som vi självklart kommer att föra vidare till er, våra kära juniorer.