Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

SO Vår!

Tre ganska soliga dagar i början av mars möttes deltagare från nästan alla Sveriges lokalföreningar för att återigen ta sig igenom det vi brukar kalla SO Vår*, den här gången i CISV Håbos regi. Förutom att springa runt i lera, leka charader och ha vår alldeles egna melodifestival, hann vi även med en hel del annat.

Bland annat diskuterades återigen vattenpiperökning i CISV, sedan CISV Stockholms juniorstyrelses policy mot bland annat all form av rökning tagits upp till diskussion. Juniorrepresentanterna och styrelsejuniorerna hade nämligen som ambition att hålla helgen så rök- och snusfri som möjligt.

Vi pratade även grundligt igenom motionerna och verksamhetsplanerna (som du kan hitta på CISV Sveriges intranät, under filbibliotek) inför årsstämman nästa helg. Där kommer nämligen Tom och Louise, som CISV Sveriges juniorrepresentanter, att representera de åsikter som juniorerna lade fram under SO Vår. Motionerna debatterades dels i ett café-forum där man fick mingla runt samtidigt som man drack kaffe, te eller juice, dels i en riktig paneldebatt. Dessutom hade vi självklart ett regelrätt möte på söndagen där alla fick rösta och uttrycka sin åsikt på ett lite mer formellt sätt.

Jun reps och styr juns har dessutom jobbat lite på sina arbetsbeskrivningar, för att det ska bli ännu tydligare vad vi egentligen har för oss. NJRsens uppdaterade arbetsbeskrivning hittar du här: www.cisv.se/download.asp (du måste ha intranätslogin. har du inget? maila oss!).

Glöm inte att nomineringstiden till posterna som nationell juniorrepresentant och nationell styrelsejunior nu är öppen! Nomineringar skickas till tom.norberg snabel-a se.cisv.org.

En stor eloge till håbbitarna i köket, som dels lagade fantastisk mat, dels höll humöret på topp och gav oss alla en grym lördagkvällsunderhållning!

- Tom, Louise, Fredrik, Rasmus, Kajsa, Oscar

* SO Vår, SamarbetsOrganet Vår, är CISV Sveriges juniorers vårmöte, där varje lokalförening skickar två representanter för att rösta kring de motioner som lagts. Det SO kommer fram till är sedan det som de två nationella juniorrepresentanterna för vidare till CISV Sveriges årsstämma.