Bloggarkiv

Kategori

Det finns inga kategorier.

Ämne

Verksamhetsberättelse 2013

Undrar du vad vi gjorde under 2013? Nu behöver du inte undra mer, här är hela listan!

Februari

SO Vår - planeringshelg i Uppsala, 8e - 10e

NJRs och SJRs träffades i Uppsala för att planera SO Vår. Sessioner diskuterades och planerades och ett preliminärt schema skapades.

Mars

SO Vår i Uppsala, 1a - 3e

Under helgen gick vi igenom verksamhetsberättelsen och verksamhetsplanen, och juniorerna fick möjlighet att diskutera eventuella ändringar. Eftersom att CISV International's tema för året är mänskliga rättigheter så hölls några sessioner på det temat, och vi diskuterade bland annat hur välgörenhet ibland kan inskränka de mänskliga rättigheterna och vilka mänskliga rättigheter som oftast prioriteras i samhället.

Under juniorernas årsmöte på söndagen röstade en representant från varje lokalförening om hur NJRs ska rösta under CISV Sweden's årsmöte 16-17 mars. Och man tog även beslut om att byta namn på juniorernas två nationella helger till Juniorernas Inspirationsmöte och Juniorernas Årsmöte.

Årsmöte på Brommagården, 15e - 17e

My, Anton och Oskar deltog på årsmötet och röstade enligt vad juniorerna kommit fram till under SO Vår.

EJBM i Warsawa, Polen 27e mars - 1a april

My, Anton och Oskar åkte tillsammans med Fidelie (SJR) till Warsawa och deltog på European JuniorBranch Meeting. Under de sex dagarna fick vi ta del av utbildning, aktiviteter och inspiration. Vi fick dessutom tid för att utveckla egna projekt och samarbeten. Dessutom lade vi mycket tid på en vision och plan för CISV Sweden's Junior Branch för det kommande året

April

Ninja time! (CISV Sweden goes Liseberg 2013!), 27e

My, Anton och Oskar deltog på CISV Swedens årliga träff på Liseberg! Drygt 330 CISVare i gula hattar samlades framför stora scenen på Liseberg för upprop, visning av de nya CISV Sweden-skrivböckerna, allsång av CISV-sången och till sist flashmob i form av att leka ninja!

Juniorspåret på Impact, 19e - 21e

Första gången någonsin i CISV Sveriges historia så hölls det som i folkmun (och även formellt) kommit att kallas juniorspåret på impact. Det var en helg där 8(?) juniorer samlades under en helg utanför stockholm för att delta på en utbildning samtidigt som många step-up deltagare hade sin utbildning inför deras äventyr de skulle ut på. Under den här helgen så var alla välkommna så även om man inte skulle resa någonstans under sommaren så var man välkommen att delta på en, om man får säga så galet bra utbilding där man lärde sig oerhört mycket nytt om konflikhantering, ledarskap och CISV i allmänt.

Maj

Eurovision skype night, 14e, 16e och 18e

Finalen i Eurovision Song Contest gick av stapeln även i år! Vi deltog, och även några andra juniorer från Sverige. Det var trevligt att chatta med folk från andra länder samtidigt som deras länders bidrag spelades upp på TVn. Ett enkelt och roligt sätt att känna gemenskap i Northern Neighbourhood!

Juni

Förberedelser inför AIM

Under juni förberedde vi oss inför det internationella årsmötet genom att läsa igenom alla handlingar och sammanfatta dem på bloggen, där juniorer i CISV Sweden kunde kommentera vad de tyckte om olika motioner etc.

Juli

Kommittémöte i Åtvidaberg, 12e - 14e

Vi möttes hemma hos Oskar för att förbereda oss inför sommarens och höstens möten och event. Vi gick även igenom våra mål och hur vi jobbat med dem.

Augusti

IJBC i Salvador, Brasilien 1a - 5e

I början av augusti deltog My och Anton på International Junior Branch Conference i Salvador. Under de fem dagarna hann vi bland annat skypea med Jeremy Gilley, grundare av Peace One Day, gå igenom Junior Branchs historia, diskutera gemensamma styrkor hos olika länders JBs och diskutera förändringar inom CISV (som t.ex. motioner till AIM). Vi valde också Anjo Peez-Zvetina till Internationell Juniorrepresentant (IJR) och My höll en session om ungas deltagande i ett demokratiskt samhälle. Vi lade en hel del tid på olika projekt, och vi valde också en ledamot till den internationella styrelsen, och juniorernas val föll på Soliman El Ashkar.

AIM i Salvador, Brasilien 5e - 11e

Direkt efter IJBC drog Annual International Meeting igång, och My och Anton deltog även där (och nu blev den Svenska delegationen större: Ida som är CISV Sweden's ordförande, Anna som är CISV Sweden's trustee och Kent som var del av Transition Team anlände!). Större delen av AIM spenderades i plenum där vi följde diskussioner och beslut som togs, och vi drev även frågan om att juniorerna borde få välja tre ledamöter i styrelsen istället för en.

September

Höstforum - planeringshelg i Uppsala, 7e - 8e

NJRs, SJRs samt Frida som sitter i styrelsen träffades en helg i Uppsala. Vi planerade det gemensamma höstforumet, och tog upp bland annat schema och innehåll, budget, marknadsföring och planering av aktiviteter.

PostImpact i Drakudden, 13e - 15e

Anton och Oskar var på plats och höll session om Junior Branch.

Oktober

Höstforum i Floda, 31a oktober - 3 november

I år hade vi valt att slå ihop juniorernas inspirationsmöte och höstmötet till ett gemensamt Höstforum. Målet var att stärka känslan av att CISV Sweden är EN organisation, och för att öka samarbetet mellan juniorverksamheten och resten av CISV Sweden.

Vi valde även under den här helgen in nya juniorrepresentanter. Andreas Nord som ordinarie NJR. Oskar Moberg omvaldes till NJR suppleant för att jobba tillsammans med Anton Ruus som sitter ett år till på sin post som NJR. Tyvärr så fick vi säga hejdå till My Starbrik som gjort ett galet bra jobb under sina två år på posten.

Det valdes även in en ny styrelsemot vald av juniorerna. Victoria Eidenvall som under två år nu kommer att jobba tillsammans med Fidelie Christiansen som har ett år kvar på sin period som SJR. Därimot så hade Malin Rydbom suttit sina två år och lämnade nu posten som SJR efter två underbara år där hon gjort oerhört mycket. Tyvärr så valdes ingen suppleant till SJR så är du intresserad eller känner du till någon som skulle vara bra på det så skicka ett mail till NJR@se.cisv.org så ska vi försöka tillsätta en suppleant till SJR posten så att Fidelie och Victoria ska få någon att jobba tillsammans med.

Det valdes även Regionala juniorrepresentanter. Vera Bökman blev vald till RJR för nord-öst och Axel Ihrfeldt blev vald som RJR för region Väst. Dessvärre så valdes inte någon som RJR för region Syd.

November

LSUs årsmöte i Stockholm, 16e - 17e

My deltog på LSUs årsmöte tillsammans med Malin (SJR), och deltog i diskussioner och beslut rörande LSUs verksamhet.

Styrelse- och Kommittéhelg i Höganäs, 22e - 24e

Under SoK skedde överlämningen mellan avgående och ingående NJRs. Vi diskuterade bland annat verksamhetsplanen och budgeten för 2013.

2014

Nu är det snart 2014, och med nya krafter ska vi göra allt för att det här året ska bli allt vi vill att det ska bli! Har du frågor eller idéer? Maila oss! njr@se.cisv.org

Gott nytt år och tack för allt My och Malin!
Oskar, My, Anton, Malin, Fidelie, Victoria och Andreas.