Juniorernas inspirationsmöte

Juniorernas inspirationsmöte

Juniorernas inspirationsmöte 2016

Den 3-6 november är det äntligen dags för Juniorernas inspirationsmöte - höstens coolaste plattform för ungdomar att snacka om fred och framtiden!

Under Juniorernas inspirationsmöte samlas juniorer från hela Sverige för att inspireras, dela erfarenheter & perspektiv, forma juniorverksamhetens framtid, välja nya juniorrepresentanter och självklart ha riktigt kul. Evenemanget är till för både erfarna och nyare juniorer, samt dig som är helt ny till organisationen
I år samlas vi på Munkaskogsgården utanför Jönköping. Eftersom vi förra året fyllde alla platser hela tre veckor innan mötet, har vi i år inte mindre än 87 eftertraktade platser! Så skynda dig att anmäla dig till fyra fantastiska dagar!

Temat för Juniorernas inspirationsmöte 2016 är...
Hɪᴛᴛᴀ ғʀᴇᴅᴇɴ! ☮

Konflikter, klimathot och kampanjskandaler – det händer mycket tumult i den stora världen och i det lilla samhället just nu. Inspirerade av sommarens bio-hit ställer vi oss alla frågan: i allt det negativa, var hittar vi freden? Tillsammans vill vi, under de fyra dagar som Juniorernas inspirationsmöte utspelar sig, hitta och uppfinna så många exempel på fred och fredsprojekt som det bara går. Var hittar vi ungdomsinflytande? Var hittar vi fredskultur? Och kanske viktigast av allt – var hittar vi nya juniorrepresentanter?

Fredsutbildningen under helgen kommer att knyta ihop årets tema hållbar utveckling med nästa års tema mänskliga rättigheter på ett ögonöppnande sätt.
En fisk i ett böljande hav är lättast att hitta om man är många som letar. Därför har vi plats för 6 sessioner ledda av juniorer som vill inspirera andra med sina fynd på fred. Dessa kan innefatta både fredsutbildning, sessioner om lyckade projekt och diskussioner ni vill föra om CISV som organisation.

Är du intresserad, hör av dig till juniorbranch@remove-this.se.cisv.org!

Datum:
3-6 november 2016

Plats:
Munkaskogsgården utanför Habo i Jönköping (OBS: inte Håbo). 
Adress till lägergården: 
Adress: Munkaskogården 
Box 86 
566 22 Habo

Hur tar man sig dit?
Ta tåg eller buss till Jönköpings Resecentrum, därifrån pendeltåg till Habo station. Meddela om du behöver skjuts från stationen i anmälan.

Vem får åka och vad kostar det?:
Alla som känner sig som juniorer får åka och helgen är gratis, det enda man betalar är sin resa. Prata gärna ihop i lokalföreningen om samåkning samt med er styrelse om eventuell sponsring.

Sista anmälningsdag:
27 oktober

Vid avanmälan efter sista anmälningsdag tillkommer en avgift på 250:-

Anmäl dig här: www.cisv.se/kalendarium/event/juniorernas-inspirationsmo


Har du några frågor? Maila juniorbranch@se.cisv.org eller skriv till oss på vår facebooksida NJR Sweden.
Vi ses på Juniorernas Inspirationsmöte!
Edda, Nour, Sissela, Stina och Viktor

Val av NJR och SJR

I år sker det val till 5 poster under Juniorernas inspirationsmöte – Nationell Juniorrepresentant (NJR) ordinarie och suppleant samt Styrelseledamot vald av juniorerna (SJR) ordinarie, suppleant och ordinarie fyllnadsval. Nomineringen har nu stängt men öppnar igen 3 november för att stänga samma dag kl. 23.59.

Stina (NJR) och Edda (SJR Ordinarie) kommer att avgå efter två år tillsammans med Nour (NJR) och Sissela (SJR) som suttit ett år som suppleanter.

Kandidaterna till alla poster kommer at presenteras för Juniorernas inspirationsmöte under fredag förmiddag och samtidigt som ett blogginlägg här på hemsidan samt på vår Facebook-sida, NJR Sweden.