Event

PreImpact 5-7 maj

This event has passed
Ska du delta på Step Up som ledare eller deltagare för Håbo, Stockholm, Jönköping, Linköping, Strängnäs, Västerås, Östersund eller som Step Up stab från hela landet under 2017 ska du anmäla dig till denna PreImpact utbildning. Eller vill du delta på Juniorspåret ska du också anmäla dig till denna utbildning!

Under helgen kommer du att få utbildning i vad ett Step Up är. Det kommer vara både generella, fokus på ett utbildningsområde och programspecifikasessioner. Allt för att du ska känna dig mer förberedd inför ditt internationella program. Tidigare deltagare delar med sig av sin erfarenhet och utbildar dig för att du ska få bästa möjliga upplevelsen. Juniorspåret är ett första steget in i CISV, du kanske vill egagera dig mer eller delta i en internationell utbildning nästa år? Kom då på Juniorspåret!

Datum och tid: kl 20.00 den 5/5 till kl 14.00 den 7/5, 2017
Plats: Västeräng, Södra Kärra 502, Motala
Frågor: impact@remove-this.se.cisv.org
Ansvariga lokalföreningar: CISV Linköping och CISV Västerås

 

Målgrupp

Step Up-delegationer (både deltagare och ledare) från:

 • Håbo
 • Stockholm
 • Jönköping
 • Linköping
 • Strängnäs
 • Västerås
 • Östersund
 • Alla Step up-stab delegationer

Alla som är nyfikna på CISV och vill veta mer kan delta på Juniorspåret. Har ni frågor om vad som kommer hända där? Kontakta: njr@remove-this.se.cisv.org 

 

Anmälan

PreImpact är obligatoriskt för alla som ska delta i ett internationellt program. Längst ner på sidan finns det en anmälningslänk. Sista anmälan är 2 veckor före utbildningens start, alltså 21 april. Se till att boka din resa innan du anmäler dig så du kan uppge den informationen i din anmälan.

Utbildningen finns som evenemang på Facebook. Tacka ja där när du har anmält dig och använd gärna forumet för att kommunicera om till exempel samåkning med övriga deltagare. Du kan också hitta personer att samåka med i Facebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden".

Frågor till ansvarig för helgen ställs bäst via mail.

 

Vägbeskrivning

Lägergården ligger mellan Askersund och Motala. Närmaste busshållsplats heter Södra Kärra. Försök att hinna med sista bussen till lägergården (se nedan). Tips är att försöka samåka i bil för att göra resan enklare för er. Ni kan använda er av Facebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden".


Adress
Västerängs Lägergård,
Södra Kärra 502, Västeräng,
591 99 Motala

GPS Kordinater: 58.74774, 14.98342


Ditresa

Närmaste busshållsplatsen heter Södra Kärra. Mer info om tätortstrafiken hittar du på www.ostgotatrafiken.se.

Från Hallsberg/Örebro:
Åk till Askersund och byt till buss 629 mot Motala. Sista bussen du kan ta går 17.50. Om du inte har möjlighet att hinna med sista bussen, meddela i anmälan så kommer det gå en bil sista vägen. Bussresan tar ca 25 minuter.

Från Linköping:
Åk till Motala och byt till buss 303 mot Bråstorp västra. Gå av vid Odalgatan Motala. Byt till buss 629 mot Askersund. Sista bussen du kan ta från Motala går 16.02. Om du inte har möjlighet att ta sista bussen, meddela i anmälan så kommer det gå en bil sista vägen. Bussesan tar ca 50 minuter.


Hemresa

För att ta dig hem kommer bilar att gå till Motala och Askersund. Boka kollektivtrafik därifrån efter klockan 15.45 för att hinna med efter utbildningens slut.

 

Rabatt på SJs tågbiljetter

Reser du med SJ till utbildningen kan du få rabatt på din resa. Klicka här för att läsa mer om hur du går tillväga.


OBS!

Om du av någon anledning inte kan komma fram i tid eller måste åka tidigare så måste du kontakta utbildningssamordnaren i god tid i förväg (dock senast 1 vecka innan) och få detta godkänt. 

 

Praktiskt

Vid avanmälan senare än måndagen före utbildningen, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Maten på alla Impact-helger är vegetarisk, lakto-ovo vegetarisk (alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter går bra).

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna. Det kan vara bra att ta med ett extra par strumpor ifall det är kyligt längs med golven.

Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

 

Eventuella allergier och matval

Fyll i rutan "Allergi/matval" i formuläret om du har någon allergi eller specifika önskemål om matval.

 

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

 • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
 • du har begränsade kunskaper i svenska,
 • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
 • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
 • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

 

Om utbildningen

CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Swedens utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) generella kompetenser, B) utbildningsområde, samt C) fördjupande utbildning i ditt CISV program.

A) Generella kompetenser

De generella kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

B) Utbildningsområde

CISV International arbetar med fyra stycken utbildningsområden; mänskliga rättigheter, hållbarhet, mångfald och konflikthantering. Under 2017 fokuserar vi på mänskliga rättigheter.

C) Fördjupande utbildning i ditt CISV-program

De programspecifika sessionerna är anpassat för det program som du ska delta på. Den delen innehåller frågor om programmets mål, rollfördelning under programmet, regler man måste förhålla sig till mm. 

Innan du kommer till PreImpact ska du ha fått grundläggande kunskaper om CISV som organisation, programmets innehåll och upplägg samt information om fondansökningar och formulär av din lokalförening.

Praktisk information

Förening: CISV Sweden

Datum

Startdatum: 2017-05-05
Slutdatum: 2017-05-07

Plats

Västeräng, Södra kärra 502, Motala

Arrangör

Utbildningssamordnare Anna Edlund
E-postadress impact@se.cisv.org