Uppdrag

Deltagare på International People's Project i Costa Rica

Som deltagare skall du välja IPP efter ditt intresse för temat, du behöver inte nödvändigtvis kunna en massa om frågan, men bör ha ett genuint intresse av att diskutera, lära mer och fortsätta arbetet på hemmaplan när projektet är avslutat. Då vissa projekt kan innebära en viss psykisk påfrestning bör du fundera igenom innan hur det kommer att påverka dig av att engagera dig i just detta specifika projekt. Som deltagare bör du ha ett intresse av att arbeta i grupp och detta kommer att lära dig utveckla din förmåga till samarbete och ledarskap i interkulturella miljöer.

Den intensiva miljön som ett IPP erbjuder innebär också att du kommer möta olika sätt att hantera konflikter och du kommer introduceras till olika problemlösningsmodeller.

Du är en del av den svenska delegationen. Ni förbereder er tillsammans före projektet, ni diskuterar temat och förbereder en aktivitet som relaterar till temat.

Före uppdraget behöver du gå CISV Swedens Impact-utbildning i ledarskap, projekt och fred som hålls en fredag-söndag oftast under våren före lägret. Utbildningen är avgiftsfri.

Projektbeskrivning

Rädda arter - Utbildning, samhällen, och deras roll i beskyddandet av utrotningshotade arter

Costa Rica har ett brett utbud av naturmiljöer och är hem till över 5% av världens biologiska mångfald, inklusive arter som endast kan finnas i Costa Rica. Deltagarna kommer bo i ett av de många naturskyddsområden som utgör en fjärdedel av landet och delta i samhällsaktiviteter som stödjer skyddet av hotade arter. 

ASVO är en ideell miljöorganisation vars huvudsakliga mål är att aktivt skydda, utbilda och bevara naturresurser i de skyddade delarna av Costa Rica.

Deltagarna kommer att lära sig att hantera beskyddandet av dessa hotade arter och reflektera över hur dess ofta avlägsna samhällen, med mycket begränsade resurser, kan fortsätta att utvecklas på ett hållbart sätt.

Deltagarprofil

Deltagarna bör: 

  • vara villiga att samarbeta och arbeta med arter från tropiska klimat
  • vara hälsosamma och kunna vandra varje dag i väder som troligtvis är varmt och fuktigt
  • kunna äta lite vad som helst (mycket begränsad tillgång till specialkost)
  • helst ha en grundkunskap i spanska eftersom många människor i samhället inte kan engelska
  • vara villiga att arbeta på en plats med begränsade faciliteter - internet, elektricitet, etc.

Läs mer om International People's Project

Praktisk information

Funktion: Deltagare
Antal platser: 2
Program: International People's Project
Ålder: 19+
Referenskod: P-2018-003

Datum

Startdatum: 2018-07-25
Slutdatum: 2018-08-08

Plats

Land: Costa Rica

Arrangör

IPP-kommittén
E-postadress ipp@se.cisv.org

Ansökan