Uppdrag

Deltagare på International People's Project i Mölndal, Sverige

Som deltagare skall du välja IPP efter ditt intresse för temat, du behöver inte nödvändigtvis kunna en massa om frågan, men bör ha ett genuint intresse av att diskutera, lära mer och fortsätta arbetet på hemmaplan när projektet är avslutat. Då vissa projekt kan innebära en viss psykisk påfrestning bör du fundera igenom innan hur det kommer att påverka dig av att engagera dig i just detta specifika projekt. Som deltagare bör du ha ett intresse av att arbeta i grupp och detta kommer att lära dig utveckla din förmåga till samarbete och ledarskap i interkulturella miljöer.

Den intensiva miljön som ett IPP erbjuder innebär också att du kommer möta olika sätt att hantera konflikter och du kommer introduceras till olika problemlösningsmodeller.

Du är en del av den svenska delegationen. Ni förbereder er tillsammans före projektet, ni diskuterar temat och förbereder en aktivitet som relaterar till temat.

Före uppdraget behöver du gå CISV Swedens Impact-utbildning i ledarskap, projekt och fred som hålls en fredag-söndag oftast under våren före lägret. Utbildningen är avgiftsfri.

Projektbeskrivning

Prata tabu (Taboo talk): Diskutera sexualhälsa, stigma och diskriminering

Med fokus på diskriminering och utbildning inom sexuell hälsa kommer deltagarna på detta IPP arbeta för att motarbeta stigma och fördomar människor med HIV upplever.

Tillsammans med partnerorganisationer kommer deltagarna planera ett evenemang för att öka medvetenheten och utmana attityder.

PG Väst är en organisation som bidrar med support och resurser till alla som på något sätt har påverkats av HIV. Allting de gör baseras genom perspektiv och guidning av människor som är HIV-positiva. 

Göteborgs rättighetscenter (GRC) jobbar mot diskriminering och erbjuder rättslig rådgivning samt utbildning om mänskliga rättigheter och diskriminering. 

Deltagarprofil

Deltagarna bör vara:

  • öppensinnade
  • nyfikna

Läs mer om International People's Project

Praktisk information

Funktion: Deltagare
Antal platser: 2
Program: International People's Project
Ålder: 19+
Referenskod: P-2018-008

Datum

Startdatum: 2018-08-07
Slutdatum: 2018-08-21

Plats

Land: Sverige
Mölndal

Arrangör

IPP-kommittén
E-postadress ipp@se.cisv.org

Ansökan