Bloggarkiv

Kategori

Ämne

Jag var CISV-ledare i Ingelheim

Efter fyra veckor som ledare på ett sommarläger i Ingelheim söder om Frankfurt i Tyskland är jag tillbaka i Sverige. Jag har varit ledare för ett sommarläger för barn i elvaårsåldern från tolv olika länder, Tyskland, Japan, Frankrike, Kina, Portugal, Norge, Italien, USA, Österrike, Storbrittanien, Spanien och Sverige. Varje land skickade till lägret fyra barn, två pojkar och två flickor, samt en ledare till sommarlägret. Lägrets mål var att få barn från olika delar av världen att lära sig kommunicera med varandra, att lära sig samarbeta med varandra, att lära sig lita på varandra och att visa och förstå varandras likheter och olikheter.

I fyra veckor växte vi, de tolv ledarna, de fem stabsmedlemmarna, de sex juniorledarna och de 48 barnen till en stor familj. Vi lärde oss att vi inte är så olika varandra trots allt. 

Jag vill tacka er alla för de här fantastiska veckorna i Ingelheim. Jag vill tacka er barn som vågade åka till ett främmande land utan era föräldrar och kanske utan att kunna prata engelska. Jag vill tacka er ledare för att ha tagit hand om barnen, jag vill tacka er juniorledare för att ni alltid fick barnen glada och jag vill tacka er i staben för att ni knutit allt det här tillsammans.

Sist av allt vill jag tacka den svenska delegationen Weemo; Werner, Elvira, Erik och Majken. Tack för de fyra bästa och mest lärorika veckorna i mitt liv. Jag åkte till Tyskland som ledare för att jag ville visa och lära er någonting. Ni visade och lärde mig. Tack.

- Olle Christiansen Meijer