Bloggarkiv

Kategori

Ämne

Vi var på Village i Norge i sommar!

Det var den 26 juni och dagen som vi längtat efter i ungefär 6 månader hade äntligen kommit. Vi skulle äntligen åka till Opposite Village i Norge, Oslo. Under våren hade vi träffats ett flertal gånger för att förbereda, lära känna varandra och ha kul tillsammans. Det kändes lite overkligt när vi satt där i tåget mot Oslo. Väl på plats åkte Victoria direkt till skolan som vi skulle kalla vårt hem under de kommande 4 veckorna och Jeppe, Frida, David och Hanna fick åka på upptäcktsfärd med deras värdfamilj i Oslo.

Två dagar senare längtade alla ledarna efter delegater som anlände med en hel del fjärilar i magen. Redan första dagen fick vi nya vänner som vi senare skulle kalla för vår familj från Norge, Spanien, Italien, Portugal, Indien, Thailand, USA, Costa Rica, Mexiko, Brasilien och El Salvador. Våra storasyskon (även kallade JC) kom från Sverige, Danmark, Norge, Costa Rica och Filippinerna.

Dessa fyra veckorna var intensiva, lärorika, kramfulla och SUPERROLIGA! Vi hade allt ifrån lära-känna-aktiviteter till lite mer djupa aktiviteter som handlade om att skapa en förståelse om orättvisor som finns ute i samhället. En av de bästa dagarna var när vi var ute i lövskog nära skolan och vi upptäckte att många av våra nya kompisar aldrig har varit i en skog förut, något som är så självklart för oss som bor i Skandinavien. Men det bästa med utflykten var när vi kastade i en JC i sjön!

Den 23 juli var en tårfylld dag. Vi var glada för att vi skulle få träffa våra familjer och vänner hemma i Sverige igen men ledsna för att vi inte skulle vakna upp bredvid våra nya vänner varje dag igen. Men vi sa aldrig hejdå, utan vi föredrog att bara säga: See you soon! För att det är just det CISV handlar om för oss, ett tillfälle att skapa en livslång vänskap.

 - Victoria Mettälä, ledare för David Filipsson, Jeppe Truedsson, Hanna Hedén, Frida Nordhal

P.S. Om ni vill läsa lite mer om vårt äventyr i Oslo kan ni gå in på http://oppositevillage15.cisv.no/. Och kolla videon!