Event

PreImpact 31 mars-2 april

This event has passed
Ska du vara ledare eller Junior Counselors för ett Village, staba på ett Village, vara Interchangeledare/juniorledare eller delta på ett International People's Project under 2017 ska du anmäla dig till denna PreImpact utbildning!

Under helgen kommer du att få utbildning i vad ett Village, Interchange eller IPP är. Det kommer vara både generella, fokus på ett utbildningsområde och programspecifikasessioner. Allt för att du ska känna dig mer förberedd inför ditt internationella program. Tidigare deltagare delar med sig av sin erfarenhet och utbildar dig för att du ska få bästa möjliga upplevelsen.

Datum och tid: kl 20.00 den 31/3 till kl 14.00 den 2/4, 2017.
Plats: Bockaberg, Tvärsjönäsvägen 9, Floda
Frågor: impact@remove-this.se.cisv.org
Ansvariga lokalföreningar: CISV Göteborg och CISV Mölndal

 

Målgrupp

  1. Village-ledare
  2. Junior Counselors (JC)
  3. Village-stab
  4. IPP-deltagare
  5. Interchangeledare/juniorledare

 

Anmälan

PreImpact är obligatoriskt för alla som ska delta i ett internationellt program. Längst ner på sidan finns det en anmälningslänk. Sista anmälan är 2 veckor före utbildningens start, alltså 17 mars. Se till att boka din resa innan du anmäler dig så du kan uppge den informationen i din anmälan.

Utbildningen finns som evenemang på Facebook. Tacka ja där när du har anmält dig och använd gärna forumet för att kommunicera om till exempel samåkning med övriga deltagare. Du kan också hitta personer att samåka med i Facebook-gruppen "Samåkning i CISV Sweden".

Frågor till ansvarig för helgen ställs bäst via mail.

 

Vägbeskrivning

Lägergården ligger 3,5 mil från Göteborg. Du tar dig till Floda station, som är den närmaste stationen med kollektivtrafik. Vi hämtar upp dig där. 


Ditresa

Från Göteborgs Centralstation tar du pendeltåg mot Alingsås. Gå av vid Floda station. Där kommer vi sedan att hämta upp dig för att köra den sista biten till lägergården. Det sista pendeltåget du kan ta för att hinna i tid till utbildningen går 19.05 från Göteborgs Centralstation. Pendeltågsresan tar ca 25 minuter. Bilresan tar ca 10 minuter.


Hemresa

Vi kommer att skjutsa dig till Floda station efter att kursen avslutats. Tidigaste pendeltåget du kommer kunna ta går 14.23(därefter 14.53) och är framme vid Göteborgs central 14.50.  OBS! Om du av någon anledning inte kan komma fram i tid eller måste åka tidigare så måste du kontakta utbildningssamordnaren i god tid i förväg (dock senast 1 vecka innan) och få detta godkänt.


Med bil

http://www.bockaberg.se/index.php/kontakta-oss

Adress:
Bockaberg
Tvärsjönäsvägen 9
448 91 Floda


Rabatt på SJs tågbiljetter

Reser du med SJ till utbildningen kan du få rabatt på din resa. Klicka här för att läsa mer om hur du går tillväga.


OBS!

Om du av någon anledning inte kan komma fram i tid eller måste åka tidigare så måste du kontakta utbildningssamordnaren i god tid i förväg (dock senast 1 vecka innan) och få detta godkänt.

 

Praktiskt

Vid avanmälan senare än måndagen före utbildningen, eller om du är anmäld och inte dyker upp, betalar du en kostnad på 250 kr.

Maten på alla Impact-helger är vegetarisk, lakto-ovo vegetarisk (alltså inte kött, fågel eller fisk, men ägg och mjölkprodukter går bra).

Packa kläder för inom- och utomhusaktiviteter, sängkläder, inomhusskor, anteckningsblock och penna. Det kan vara bra att ta med ett extra par strumpor ifall det är kyligt längs med golven.

Möjligheten att endast delta på delar av helgen erbjuds inte.

 

Eventuella allergier och matval

Fyll i rutan "Allergi/matval" i formuläret om du har någon allergi eller specifika önskemål om matval.

 

Särskilda önskemål

CISV Sweden strävar efter absolut tillgänglighet. Om något av nedanstående gäller för dig, var vänlig uppge det i din anmälan under "Särskilda önskemål", så ordnar vi det tillsammans:

  • ditt trosutövande påverkar ditt deltagande under helgen,
  • du har begränsade kunskaper i svenska,
  • du använder/behöver hjälpmedel för ökad funktionalitet,
  • du har ett hälsotillstånd som vi utifrån ett riskhanteringsperspektiv bör känna till,
  • du har önskemål gällande sovplats (annars tas ingen hänsyn till kön vid fördelning av sovrum).

 

Om utbildningen

CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Swedens utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta.

Impact är till för dig som vill utmana och utveckla dig själv. Utbildningen ger verktyg för att skapa fredsutbildning och består av tre delar: A) generella kompetenser, B) utbildningsområde, samt C) fördjupande utbildning i ditt CISV program. 

A) Generella kompetenser

De generella kompetenserna är ledarskap, fredsutbildning, konflikt och riskhantering, grupprocesser och -dynamik, aktivitetsplanering, mål och utvärdering samt upplevelsebaserat lärande.

B) Utbildningsområde

CISV International arbetar med fyra stycken utbildningsområden; mänskliga rättigheter, hållbarhet, mångfald och konflikthantering. Under 2017 fokuserar vi på mänskliga rättigheter.

C) Fördjupande utbildning i ditt CISV-program

De programspecifika sessionerna är anpassat för det program som du ska delta på. Den delen innehåller frågor om programmets mål, rollfördelning under programmet, regler man måste förhålla sig till mm. 

Innan du kommer till PreImpact ska du ha fått grundläggande kunskaper om CISV som organisation, programmets innehåll och upplägg samt information om fondansökningar och formulär av din lokalförening.

Praktisk information

Förening: CISV Sweden

Datum

Startdatum: 2017-03-31
Slutdatum: 2017-04-02

Plats

Bockaberg, Tvärsjönäsvägen 9, Floda

Arrangör

Utbildningssamordnare Anna Edlund
E-postadress impact@se.cisv.org