Internationella program

Internationella program

Introduktion

En stor del av CISV's verksamhet är att skicka barn, ungdomar, och vuxna på internationella läger och projekt. Gemensamt för alla CISV-läger och projekt är att barn och unga ges möjlighet att lära sig mer om olika kulturer, samarbeta, ha roligt, träffa nya vänner och utveckla sig själva som världsmedborgare.

CISV Mölndal skickar varje år ett antal personer på läger och projekt. Boendet är på lägergårdar, i skolor eller i familj beroende på vilket typ av läger du deltar i. Barn och yngre tonåringar åker alltid tillsammans med en ledare. Från 16 år finns läger dit ungdomar och vuxna kan åka på egen hand.

För att läsa mer om våra olika typer av läger, gå till läger och projekt

Internationella program 2019

Nu har vi i CISV Göteborg och Mölndal fått våra delegationer för 2019! Vi kommer uppdatera denna sida om det tillkommer någon information.

För deltagare som är 11 år:

28/6 - 25/7: Village i Cebu, Filippinerna
30/6 - 27/7 Village i San José, Costa Rica
5/7 - 1/8 Village i Linköping
28/12 - 24/1 (OBS! VINTER): Village i Buenos Aires, Argentina 

För deltagare som är 12-13 år:
13/4 - 20/4 (OBS! PÅSK): Youth Meeting i Helsingborg för deltagare som är 12-13 år.

För deltagare som är 14-15 år:

13/7 - 27/7: Youth Meeting i Östersund för deltagare som är 14-15 år.
6/7 - 28/7: Step Up i Savoie, Frankrike för deltagare som är 14 år. 
19/7 - 10/8: Step Up i Queretaro, Mexiko för deltagare som är 15 år.
5/7 - 27/7: Step Up i Västerås för deltagare som är 14 år.


Ansökan för dessa sker via sportadmin.se/form/form.asp och är öppen till den 20e november som är sista dagen för att anmäla sig.

Här är några viktiga datum:
21/10 kl. 15.00, CISV-lokalen, Informationsmöte om nästa års tilldelning. En frivillig träff för dig som är ny, som funderar på att skicka dina barn eller för dig som vill veta mer om de andra programmen i CISV.

7/11 kl. 18.30 - skrivarstuga för dig som vill ha hjälp att skriva en bra ansökan för att bli JC. I CISV Göteborgs lokal.

9-11/11, Tuve Scoutgård, Prova på läger som är obligatoriskt för alla som funderar på att söka till Village nästa år. Lägret är till för att alla som söker ska veta vad de ger sig in på och för att vi ska lära känna barnen innan vi lottar vem som åker med vilka.

20/11, Sista anmälningsdag. Anmälan finns på cisv.se/goteborg.

Fler datum och ansvarsuppgifter kommer att fördelas bland de som efter lottning tackar ja till en plats med oss. 

För att åka på internationella läger med CISV behöver deltagaren vara medlem. Om deltagaren inte redan är det rekommenderar vi att den blir medlem i CISV Göteborg eftersom det är genom den föreningen vi kommer skicka alla delegationer under 2019.

Om du har frågor eller funderingar är du mer än välkommen att höra av dig till jacob.mollstam@remove-this.se.cisv.org eller ylva.lof@remove-this.se.cisv.org

 

Är du intresserad av att vara ledare eller känner du någon som är det, kontakta robin.holst@remove-this.se.cisv.org.