Alla internationella program sommaren 2020 är inställda

2020-03-30

CISV International har beslutat att ställa in alla sommarens program på grund av coronapandemin.

Beslutet är inte överraskande, men förstås mycket sorgligt för alla som sett fram emot att delta i eller leda ett internationellt läger i sommar.

Det pågår diskussioner i hela CISV-världen om kreativa lösningar på hur vi fortsätter vår fredsutbildande verksamhet trots de begränsningar som coronavirusets framfart utgör. I söndags genomfördes till exempel ett experiment med online-lullabies, och redan till helgen genomförs ett digitalt CISV-läger för deltagare i åldrarna 14 och uppåt. Bland annat kommer det att handla om hur man själv kan planera och genomföra CISV-aktiviteter online! !

Det bubblar hela tiden upp nya idéer från olika lokalföreningar, både i Sverige och i andra länder, om hur vi kan ha möten och utbyten på nya digitala sätt och om att lägga till och anpassa internationella program i vinter för att kompensera för sommarens inställda program.

CISV International diskuterar olika alternativ för hur ändrade regler och rutiner skulle kunna underlätta för att hitta ersättningar för de inställa programmen, till exempel:

  • flytta några program till i vinter eller till nästa år?
  • tillfälligt ändra åldersreglerna för vissa program?
  • göra några av de redan planerade programmen större, för fler deltagare?

Det finns många idéer och vi kommer att informera mer när vi vet vilka idéer som kan bli verklighet.

Alternativa CISV-aktiviteter håller på att utvecklas över hela världen, och det kommer nya möjligheter att vara med i CISV!

Har du frågor eller funderingar, eller söker information som inte finns här på hemsidan, tveka inte att maila till corona@cisv.se så ska vi försöka svara så snart vi kan. Eftersom de flesta av oss hanterar den här situationen vid sidan om våra vanliga arbeten och studier, tackar vi för tålamodet och förståelsen om vi inte kan svara direkt.

Sitemap
Close

Sök