CISV Jönköping: Vårnyheter

Tags

#Jönköping

2021-04-17

Vårnyheter från CISV Jönköping! Vad händer i CISV-världen mitt i en pandemi? Här kan du läsa vad vi gör i verksamheten. Ps. glöm inte städdagen den 25 april!

CISV Jönköpings nya styrelse

På årsmötet den 28e februari (online) valdes en ny styrelse in för verksamhetsåret 2021-2022. Den nya styrelsen består av följande personer:

Ordförande: Annica Björklund

Vice ordförande: Thorsten Alm

Sekreterare: Ola Lexell

Kassör: Johan Andersson

Ledamöter: Ofelia Björklund

Suppleanter: Lina Elmsäter

Vi tar gärna emot nya krafter i styrelsen! Är du intresserad av att påverka och vara med och bestämma hur CISV Jönköping ska styras? Tveka inte på att höra av dig!

Kontaktuppgifter till styrelsen finner du här.

Village 2021 → Nationellt läger 2021

(19-01-2021) tog styrelsen det tråkiga beslutet att ställa in det planerade internationella lägret som vi skulle arrangera i sommar (Village). Det är inget roligt beslut men vi tror att det är det rätta. Vi måste förhålla oss till CISV Internationals regler samt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Kostnaderna och riskerna hade enligt styrelsen varit för stora jämfört med vad vi skulle få ut från lägret. Detta är självklart tråkigt för oss som är aktiva i föreningen men framförallt för de barn som skulle delta i lägret. Vi väljer att vara på den säkra sidan. Vi ska dock se till att 2021 räknas och vi ställer därför om i hopp om ett nationellt läger. Nu arbetas det för fullt för att möjliggöra ett nationellt läger i sommar - är du intresserad av att hjälpa till? Hör av dig till Annica Björklund!

CISV International ställer in programperioden juni-augusti

CISV International har beslutat att ställa in alla internationella program (läger) sommaren 2021, på grund av pandemin. Mer om detta kan du läsa på CISV Internationals hemsida. Vinterlägren planeras fortforande i hopp om att kunna arrangera dessa trots pandemin.

Medlemsavgift, medlemsregister och medlemsmail

Medlemsavgiften sattes på årsmötet till 100 kr för juniorer och 200 kr för vuxna. En faktura för årets medlemsavgift har gått ut via email till alla befintliga medlemmar. Har du inte fått en faktura, eller vill du diskutera ditt medlemsskap? Hör av dig till Thorsten Alm.

Får du mail från oss även fast du inte är medlem i CISV Jönköpings längre? Vi vet att vissa fortfarande får mail även fast ni inte ska - vi håller aktivt på att lösa detta i vårt medlemssystem. Betalar man inte 2021s faktura så kommer man att automatiskt att försvinna från våra maillistor (gäller ej stödmedlemmar som inte betalar medlemsavgift). Är ni fortfarande intresserade av föreningens verksamhet så finns vi på Facebook som CISV Jönköping och på Instagram som @cisvjonkoping.

Städdagen 25 april 2021

Som tidigare år så kommer vi att städa ett bostadsområde åt kommunen - detta är en av våra viktiga inkomstkällor som gör det möjligt att bedriva vår verksamhet. Ju fler vi är, desto fortare går det och desto roligare blir det! Vi samlas kl 10:00 på parkeringen vid stoppljuset på åsenvägen där man kör in till Vattenledningsparken. Vårstädningen är till för CISV-are i alla åldrar, både stora och små. Ha gärna handskar och reflexväst på er. I år kommer vi inte bjuda på fika, utan varje familj får ta med sitt eget fika om så önskas. För er som inte har varit med på detta tidigare kan vi tillägga att det inte är särskilt betungande, det brukar vara en trevlig stund (1-2 timmar) tillsammans med några andra CISV-are. Vi har valt just Vattenledningsområdet för att det är lite biltrafik och enkelt för alla att vara med och städa.

Vi har bytt bank!

Observera att CISV Jönköping har bytt bank. Betalningar till föreningen sker nu via Swish (1233546595) eller med bankgiro: 5587-1370.

Sitemap
Close

Sök