CISV Sweden: CISVs fredsutbildande verksamhet i pandemin

2021-02-23

Många internationella program i juni-augusti har ställts in, men vi kommer troligtvis att få ersättningsplatser för flera av dem i Round 2, som CISV International ger besked om i början av mars.

Vi planerar parallellt för olika tänkbara situationer med tanke på pandemin.

CISV planerar för att genomföra internationella program under sommaren och vintern 2021, men givetvis under förutsättning att det är möjligt att göra det på ett smittsäkert sätt och med respekt för gällande pandemirestriktioner. Många internationella program i juni-augusti har ställts in, men vi kommer troligtvis att få ersättningsplatser för flera av dem i Round 2 som CISV International ger besked om i början av mars.

Vi planerar parallellt för olika tänkbara situationer: att de internationella programmen ska gå att genomföra, att några lokalföreningar istället arrangerar nationella läger, eller en kombination av några internationella program och nationella program. Vi har samtidigt med i beräkningen att det kan bli så att alla program kan komma att ställas in. CISV International planerar att senast 20 mars fatta beslut om att ställa in alla internationella program i sommar eller om vi ska fortsätta planera för att genomföra dem.

CISV International jobbar nära de arrangerande lokalföreningarna med att göra anpassningar och noggranna förberedelser för att göra programmen så säkra som möjligt för att förhindra, och om det behövs, hantera coronasmitta. CISV International har tagit fram den här guiden: Getting Ready for Covid-Safe Programmes and Events. Den tar upp riktlinjer för både att arrangera och att delta i CISVs program. Den tar också upp info om covidtester som alla deltagare behöver göra före programmet. Den här guiden är bra för alla att ta del av!

Karin Ploen, generalsekreterare, secretary@cisv.se

Sitemap
Close

Sök